Mengapa Bitcoin (BTC) Terus Bertahan Meningkat : 3 Alasan Untuk tidak Menjual Crypto anda! (Brian Kelly Pakar Wallstreet)

256

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Walaupun dengan pelbagai serangan terhadap industri cryptocurrency sejak kebelakangan ini, kerugian yang dialami masih belum dikurangkan. Walaupun nilai crypto susuk mendadak sejak Jan 2018 dan kerugian besar mencabar industri ini akan berkembang maju, Brian Kelly menggalakkan pengguna untuk tidak bimbang, kerana “ini bukan penghujung Bitcoin.” Berikut adalah beberapa sebab yang pengguna boleh bawa ke bank mengenai mengapa mereka seharusnya diberikan ilmu pengetahuan mengenai teknologi Blockchain.

  1. Pertama sekali, kejatuhan harga tiba-tiba tidak sepenuhnya buruk. Walaupun penurunan ini boleh membuatkan orang kehilangan minat, ia juga merupakan peluang untuk membeli lebih banyak Bitcoin pada kadar diskaun yang diidamkan traders yang melabur pada tahun 2017 . Apabila lebih banyak orang melibatkan diri dalam arus pengubahan revolusi penukaran wang kerta ke digital, harga akan naik semula, akhirnya membuktikan bahawa penurunan itu bersifat sementara. Mengekalkan sentimen ini, Seorang pakar cryptocurrency iaitu Kelly Brian Capital berkata meramalkan juga harga BTC akan terus melonjak.
  2. Kedua, dia memuji perubahan kepada peraturan terkini yang ditubuhkan di Jepun, yang menyebabkan beberapa sekatan dan kekeliruan, sementara pengguna menunggu untuk melihat apa yang akan datang. Walau bagaimanapun, hakikatnya bahawa ada peraturan baru yang menunjukkan bahawa Jepun merancang untuk masa depan cryptocurrency secara keseluruhannya.  dan ini akan mengakibatkan orang yang join awal akan secara tidak langsung merebut peluang yang bakal dihadapi , cuma perlu diteliti ilmu dan pemahaman crypto secara meluas

“Itu sebenarnya satu perkara yang baik. Dalam jangka masa pendek, ia akan menjadi susah untuk  mereka menghentikan akaun baru daripada masuk, tetapi sebenarnya mereka membersihkan sistem itu. Mereka memastikan ia lebih mantap. Mereka memastikan ia lebih baik untuk orang ramai. “

3. Terakhir kenyataan yang dibuat oleh Kelly mengenai perkara ini ialah berita terkini tentang Mt. Gox  “Bitcoin Whale,” yang menjanjikan tentang apa yang akan datang dari pertukaran Bitcoin. Dalam petikan Kelly, dia menyatakan,

“Dan akhirnya ada berita hari ini bahawa Mt. Gox akan menjalani proses pemulihan dan mereka akan mengedarkan bitcoin bernilai $ 1 bilion lagi. Tetapi inilah yang hebat tentang perkara itu: mereka tidak akan mengedarkannya sehingga sekurang-kurangnya Q1 tahun 2019. Semua orang berpendapat tiba-tiba akan menjadi gelombang jualan waktu itu- kerana itu harga btc tidak melonjak sekarang. “

Dengan perkara-perkara ini dalam fikiran, sesiapa sahaja yang ingin mengeluarkan Bitcoin mungkin ingin berfikir dua kali. 

Malah bitcoin juga mengapa harga nya sukar untuk turun ke par ke terendah lagi , ini kerana ramai nya orang yang mengalami masalah kehilangan access wallet mereka sendiri , akibat terlupa phrase dan lupa untuk backup wallet. Perkara ini membuktikan bahawa banyak akaun BTC yang tergantung begitu sahaja dan menyebabkan paras harga statik dalam keadaan HODL.

Peringatan!!!! pastikan anda simpan rapi passphrase atau backup wallet .. jikalau tidak anda pasti menyesal jika terjadi apa-apa pada anda , selalunya ada terlupa memori ingatan.

Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Disclaimer : Blocky tidak dibayar untuk mengiklankan coin ini, blocky.my hanya menyajikan info berita semasa industri crypto. Berita semasa banyak diguna pakai oleh traders bijak mencari peluang dalam percaturan pelaburan.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!