Mengapa harga BSV bakal meroket?

28

SEJARAH BSV

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

Bitcoin SV dihasilkan dari fork Bitcoin Cash pada 15 November 2018.

Diketuai oleh Craig Wright, yang terkenal mengaku sebagai pengasas Bitcoin iaitu Satoshi Nakamoto, perpecahan itu bertujuan untuk mengembalikan visi asal protokol Bitcoin yang dicadangkan.

Sejak fork, Bitcoin SV telah terbukti popular di kalangan pelabur, dan pada masa ini berada di kedudukan sebagai cryptocurrency keenam terbesar di CoinMarketCap.

2019 terbukti menjadi tahun yang cukup hangat untuk harga Bitcoin SV. Ia bermula pada tahun 2019 bernilai $ 92 dan hanya $ 5 lebih tinggi pada $ 97.

Namun pada awal Januari 2020. Bitcoin SV telah meningkat 300%, mencecah paras tertinggi $ 372 dan secara ringkas mengatasi Bitcoin Cash sebagai koin crypto terbesar keempat dengan cap pasaran.

Terdapat banyak spekulasi tentang apa yang mempengaruhi kenaikan harga Bitcoin SV, dengan teori yang paling umum mengenai tuntutan Craig Wright dengan harta tanah Dave Kleiman.

Tuntutan terhadap Craig Wright
Perkembangan dalam kes undang-undang yang telah berjalan lama terhadap Wright telah menyaksikan harga Bitcoin SV mengalami kenaikan dan kerugian yang besar.

Tuntutan itu dimulakan oleh Ira Kleiman, saudara lelaki bekas Wright dan kini pasangannya yang meninggal dunia, David Kleiman – orang yang bersama dengannya mengembangkan protokol Bitcoin pada awal

Ira Kleiman menyaman Wright dengan alasan bahawa dia juga berhak mendapat separuh daripada Bitcoin yang dilombong Dave Kleiman dan Wright bersama – yang bernilai berbilion dolar hari ini.

Wright berkata bahawa dia tidak boleh akses kepada Bitcoins milik satoshi adalah kerana ianya dipindah kepada wasiat rahsia dan memerlukan hasil penyatuan ahli terlibat untuk mereka bersama membuka kunci kepada simpanan tersebut.

Pada 14 Januari – ketika harga Bitcoin SV mencapai tahap tinggi sepanjang masa – pelbagai sumber menunjukkan bahawa Wright berjaya mendapatkan perincian akaun yang mengandungi 1juta Bitcoin.

Namun, setakat ini dia hanya menghasilkan kunci penyulitan yang membuka senarai jumlah pegangan Bitcoin dan belum memberikan kunci peribadi yang diperlukan untuk mengakses dana itu sendiri. Oleh itu, FOMO akhirnya merosot dan harga Bitcoin SV turun semula.

Walau apa pun alasan kenaikan harga Bitcoin SV, nampaknya pelabur harus bersiap sedia untuk harga turun naik dalam beberapa bulan akan datang.

Sementara itu, kes Kleiman vs Wright masih belum dapat diselesaikan dan akan dibicarakan lagi, Jika Craig Wright berjaya memasuki akaun Satoshi Nakamoto yang mempunyai 1 juta BTC , hal ini pasti bakal melonjakkan harga BSV mengejar BTC. Sekaligus mencipta sejarah baru bahawa Craig Wright ialah Satoshi Nakamoto (pengasas bitcoin).

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!