Microsoft Lancar Sepenuhnya Aplikasi Pengurusan Blockchain (Microsoft Azure)

245

Microsoft mengumumkan perkhidmatan Azure Blockchain yang dilancarkan sepenuhnya dalam siaran akhbar pada 2 Mei.

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Platform blockchain-as-a-service (BaaS) baru membolehkan pengguna untuk membina aplikasi blockchain pada rangkaian yang telah dikonfigurasikan.

Menurut ketua komunikasi korporat Microsoft, Frank Shaw, perkhidmatan ini “memudahkan pembentukan, pengurusan, dan pentadbiran rangkaian blok konsortium.”

Shaw terus menyatakan bahawa Azure Blockchain Service boleh membuat rangkaian konsortium baru “dalam beberapa klik mudah,” atau biarkan pengguna menjalankan operasi asas seperti menambah ahli baru ke rangkaian.

Quorum, sebuah platform blockchain sumber terbuka yang disokong oleh JPMorgan Chase, adalah platform pertama yang boleh diuruskan melalui Azure Blockchain Service. Azure CTO Mark Russinovich menerangkan pilihannya:

“Oleh kerana ia dibina di atas protokol Ethereum yang popular, yang mempunyai komuniti pembangun blokchain terbesar di dunia, Quorum adalah pilihan semula jadi.”

Microsoft Azure mula mengeluarkan perkhidmatan penciptaan aplikasi blockchain Azure Blockchain Workbench pada bulan Mei 2018. Platform ini juga direka untuk mengautomasikan aspek kerja yang berkaitan dengan blockchain – dalam kes ini untuk menyelaraskan pembangunan aplikasi blockchain dengan menyediakan infrastruktur yang sedia ada untuk pemaju.

Pada Oktober 2018, Microsoft Azure bergabung dengan Nasdaq. Nasdaq memilih untuk mengintegrasikan teknologi blockchain Azure ke dalam rangka kerja kewangannya dengan jangkaan bahawa ia akan mempercepat transaksi.

Pada 30 April, Amazon Web Services, sayap pengkomputeran awan gergasi raksasa Amazon, mengeluarkan platform BaaS sendiri yang digelar Amazon Managed Blockchain.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!