Minggu Bearish Cryptocurrency

14

Sejak pulih dari penurunan minggu ini kepada $ 8,900, harga Bitcoin (BTC) telah berjuang untuk naik di atas $ 9,600 dan tahap ini perlu berubah dari rintangan ke sokongan sebelum kenaikan selanjutnya dapat terjadi.

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Aset digital terbesar di CoinMarketCap secara beransur-ansur melepaskan diri dari stok tetapi beberapa korelasi jangka pendek dengan pasaran tradisional masih ada. Ini diperhatikan pada 15 Jun apabila BTC jatuh di bawah paras $ 9,000 di tengah beberapa kerugian besar di pasaran saham niaga hadapan.

Sebilangan pelabur dan penganalisis bimbang bahawa korelasi Bitcoin dengan pasaran saham boleh mematahkan naratif kes penggunaan bahawa ia adalah simpanan nilai atau emas digital. Sementara itu, yang lain percaya itu mungkin merupakan tanda yang sihat kerana ia menunjukkan aset digital semakin maju dengan peningkatan perwakilannya di pelbagai pasaran tradisional.

Pengurus dana lindung nilai dan Ketua Pegawai Eksekutif penyelesaian Blockware, Matt D’Souza, baru-baru ini menjelaskan perkara ini dalam rangkaian Twitter:

“Apa yang menarik tentang BTC adalah pelbagai korelasi jangka pendek yang muncul. Kami menyaksikan korelasi jangka pendek yang kuat dengan Emas, USD / CNY, dan terbaru Ekuiti AS. ini menandakan keluasan peserta pasaran yang memiliki Bitcoin. “

Menurut D’Souza, fakta bahawa Bitcoin menunjukkan korelasi jangka pendek dengan pasaran utama dan juga termasuk dalam portfolio institusi dan runcit yang semakin meningkat menunjukkan utiliti pelaburan aset tersebut dalam perlindungan terhadap ketidakstabilan pasaran jangka pendek. D’Souza menjelaskan bahawa:

“Setiap korelasi menunjukkan kes penggunaan yang berbeza – Digital Gold, Vehicle for Capital Flight, Risk-On Asset (Disruptive Technology). Pelbagai kes penggunaan mengekalkan Bitcoin sebagai aset tidak berkorelasi secara keseluruhan melebihi selang jangka pendek – CIRI untuk setiap portfolio. “

Walaupun korelasi jangka pendek dengan pasaran saham mungkin atau tidak dapat dilihat sebagai pertanda baik untuk Bitcoin, kebimbangan mengenai ketidakstabilan di pasaran saham tetap ada ketika pandemik koronavirus terus membebani ekonomi di seluruh dunia.

Memandangkan harga Bitcoin cenderung mengalami tekanan yang panjang yang kadang-kadang boleh mencetuskan likuidasi seperti yang dilihat pada Black Thursday, ada kemungkinan penurunan yang ketara di pasaran saham boleh menyebabkan penjualan tajam di pasaran crypto.

Apabila keadaan ekonomi mulai bertambah baik di seluruh dunia, kemungkinan pasaran ekuiti juga akan stabil. Perlu juga diperhatikan bahawa kebanyakan pelabur crypto masih mendapat keuntungan dari kedudukan Bitcoin mereka.

Menurut glassnode, 78.9% pemegang BTC menguntungkan. Angka ini diambil dari metrik harga yang direalisasikan yang mengambil rata-rata harga “beli” BTC adalah dompet pada saat mereka dipindahkan ke dompet tersebut dan menentukan apakah pemegangnya berada dalam untung atau rugi.

“Wawasan yang diberikan berdasarkan anggaran anggaran dapat memberikan pandangan menarik mengenai tingkah laku pelabur yang berpotensi. Dengan menggunakan anggaran kos, pemerhati dapat dengan mudah melihat pada harga berapa aset kripto, secara agregat, impak. “

Walaupun metrik ini tidak sempurna, mereka memberi idea umum kepada para pelabur mengenai bagaimana perasaan pemegang Bitcoin mengenai pelaburan mereka dan sentimen pelabur telah terbukti menjadi kekuatan yang kuat di kedua-dua pasaran kripto dan tradisional.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!