Negara Anggota G20 Bakal Menubuhkan Peraturan-Peraturan Pembiayaan Crypto AML dan Counter-Terrorism pada bulan Jun

347

Negara anggota G20 akan mengadakan pertemuan untuk membincangkan peraturan anti-Pengubahan Wang Haram (AML) cryptocurrency antarabangsa pada 8 dan 9 Jun di Fukuoka, Jepun.

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Sepanjang laporan itu, dan mengikut pelan rasmi, Gabenor bank pusat dan menteri kewangan G20 akan mengambil bahagian dalam mesyuarat itu. Acara ini difokuskan pada penubuhan rangka kerja untuk memerangi pencucian wang haram dan pembiayaan keganasan.

Pada 4 April negara-negara terlibat dijangka mencapai persetujuan atas peraturan baru semasa mesyuarat ini. Laporan itu menyatakan bahawa matlamat utama adalah anti-anonim. Iaitu, kumpulan itu dilaporkan mencari untuk mewujudkan pengenalan yang lebih ketat bagi individu yang berinteraksi dalam crypto pada masa transaksi, untuk memastikan aliran aset telus.

Seperti yang dilaporkan pada Disember tahun lepas, negara-negara G20 telah memanggil “sistem percukaian untuk perkhidmatan pembayaran elektronik rentas sempadan” serta peraturan untuk memerangi pengubahan wang haram .Pada masa itu bahawa negara-negara anggota berkumpul di Argentina, kali ini akan mempertimbangkan isu semasa mesyuarat tahun ini apabila Jepun akan menjadi presiden sidang kemuncak itu.

Pada bulan Mac, pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif aplikasi perbankan digital berasaskan di United Kingdom, Revolut menafikan secara terbuka tuduhan mengenai pelanggaran dan kecuaian yang berkaitan dengan pengubahan wang haram oleh syarikat itu.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!