Novatti Stabil coin Bersandarkan Dollar Australia (AUD)

138

Sebuah stabilcoin baru dilancarkan di blokchain Stellar yang direka untuk mengekalkan nilainya dengan dolar Australia (AUD) dan sedang dibina untuk kegunaan pengguna dan perniagaan.

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Mengumumkan hari Selasa di persidangan Money 20/20 di Las Vegas, Novatti Group, syarikat pemprosesan pembayaran dalam talian Australia, akan melancarkan Novatti AUD Utility Token bermula pada 19 November. Novatti akan disokong 1-1 dengan AUD dipegang dalam amanah .

Walaupun secara tradisinya, stabilcoins telah menjadi alat untuk peniaga-peniaga cryptocurrency untuk memindahkan wang dengan cepat antara pertukaran, Novatti membayangkan tokennya yang digunakan untuk kes penggunaan yang lebih umum, seperti kiriman wang atau pembelian.

Peter Cook, pengarah urusan Novatti, berkata:

“Kami fikir orang akan menggunakannya [stabilcoins] untuk membantu membeli barangan dari perusahaan Australia dan kami fikir ia juga akan menggunakannya untuk pembayaran bil atau untuk perkhidmatan di dalam Australia.”

Novatti, pengedar pembayaran berlesen, memproses pembayaran bagi pelanggan seperti Vox Telecom di Eropah dan penyedia pengiriman wang Afrika Selatan MoniSend. Cook berkata beberapa institusi di luar pelanggan Novatti telah menunjukkan minat akan datang kerana penggunaannya memerlukan pemeriksaan identiti pelanggan yang sesuai.

“Kami akan bekerjasama dengan perniagaan perkhidmatan wang berlesen, bank dan perusahaan, yang mahukan akses kepada aset digital,” kata Cook, “Novatti adalah syarikat tersenarai awam, ia disenaraikan di bursa saham Australia, ia harus memberi banyak kepercayaan kepada pengguna.”

Novatti akan menjadi aset crypto AUD yang pertama di Stellar, tetapi bukan yang pertama di pasaran. Pada bulan September, bursa Bit Trade Australia mengumumkan bahawa ia telah bekerjasama dengan Emparta platform pekerjaan untuk melancarkan stabilcoin pada 2019 supaya majikan boleh membayar pekerja dengan cryptocurrency Emparta.

 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!