Ohio ‘Muncul’ Menjadi Negeri AS Pertama Terima Bitcoin untuk Cukai

50

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Negeri Ohio A.S. bersedia untuk menjadi negeri A.S pertama menerima Bitcoin (BTC) sebagai pembayaran cukai, lapor Wall Street Journal (WSJ) hari ini, 25 November.

Seperti yang ditulis oleh WSJ, langkah tersebut pada mulanya terpakai hanya untuk perniagaan, dengan rancangan untuk memperluaskan penawaran kepada pembayar cukai individu pada masa akan datang.

Bermula minggu ini, perniagaan berasaskan di Ohio akan dapat mendaftar untuk membayar semua cukai mereka dalam cryptocurrency utama. Pembayaran dilaporkan akan diproses melalui perkhidmatan pembayaran crypto BitPay.

Sebagai laporan WSJ, langkah kritikal yang diprakarsai oleh Bendahari negeri Josh Mandel, yang memberitahu pemberita bahawa dia sedang mencari untuk “merancang [t] bendera” untuk Ohio dari segi penggunaan cryptocurrency negara:

Sebagai pegawai negeri yang terpilih, Mandel memberitahu wartawan bahawa dia dapat memutuskan bahwa pejabatnya akan menerima mata wang digital “tanpa persetujuan dari badan legislatif atau gabenor,” laporan WSJ.

Seperti yang dilaporkan pada bulan Mei, Dewan Perwakilan Arizona telah meluluskan rang undang-undang cukai yang membolehkan rakyat membayar cukai mereka menggunakan kriptografi, tetapi selepas undi, inisiatif itu telah dipotong dengan pindaan. Pada bulan

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!