Okex dan Huobi Support Hardfork Eth Constinople

401

Pertukaran cryptocurrency terkemuka OKEx dan Huobi Global akan menyokong hardfork Ethereum (ETH) Constantinople yang dianggarkan berlaku antara 14 dan 18 Januari.

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Fork Constantinople adalah peningkatan, yang sepatutnya mengubah fundamental Ethereum, dengan pembaruan nod segerak ke seluruh sistem. Hardfork melambangkan Cadangan Penambahbaikan Ethereum (EIPs) yang terpisah untuk melembutkan peralihan dari bukti kerja (PoW) ke algoritma konsensus yang lebih kuat dari segi kuantiti (PoS).

OKEx dilaporkan akan mengambil gambar semua akaun OKEx di ketinggian blok 7,080,000, jumlah pemaju teras Ethereum bersetuju untuk melancarkan garpu keras pada awal bulan Disember. Pertukaran itu memanggil peniaga untuk mendedahkan token ETH mereka ke dalam pertukaran kerana ia akan mentadbir semua keperluan teknikal untuk hardfork.

Huobi juga akan menyokong Hardfork. Sama seperti OKEx, Huobi menasihatkan para pelanggannya untuk mendepositkan ETH mereka kepada Huobi Global untuk menangani lebih banyak isu teknikal yang berkaitan dengan Hardfork. Pertukaran itu juga menjangka Hardfork pada ketinggian blok 7,080,000.

Ethereum direka sebagai platform untuk aplikasi desentralisasi (DApps), dan empat peningkatan utama telah ditetapkan dalam pembangunannya untuk menjadikan rangkaian lebih sesuai dengan tujuan ini. Matlamat utama Yayasan Ethereum adalah mengikuti visi Vitalik Buterin dan berpindah dari PoW ke protokol PoS, yang akan kononnya menangani masalah perlombongan dan kebolehskala.

Penambahbaikan pada asasnya akan mengubah rantaian Ethereum melalui beberapa peningkatan baharu, yang menghalang keserasian yang bersifat mundur, yang bermaksud bahawa nod mestilah sama ada mengemaskini secara serentak dengan keseluruhan sistem atau menjalankan operasi sebagai entiti blockchain berasingan.

Hari ini, pemaju teras Ethereum mencapai kesepakatan tentatif untuk melaksanakan algoritma bukti-kerja (PoW) baru, “ProgPoW,” yang akan meningkatkan kecekapan perlombongan berasaskan GPU di rangkaian. Devs bersandar untuk melancarkan ProgPoW beberapa waktu sebelum pelancaran Istanbul, sebagai peningkatan secara menyeluruh tetapi sistem menyeluruh – walaupun masa yang tepat untuk ProgPoW akan terus dibincangkan dalam pertemuan devs seterusnya pada 18 Januari.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!