Opera Melancarkan Penyemak Imbas Baru Dengan Crypto Wallet dan Web 3.0 Explorer Terbina Dalam

65

Pelayar web utama Opera melancarkan pelayar baru dengan dompet cryptocurrency terbina dalam. Perkembangan itu diumumkan dalam siaran akhbar yang dikongsi bersama dengan Cointelegraph pada 9 April.

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Pelayar baru Opera 60 (nama semula Reborn 3) mempunyai cryptocurrency asli yang digelar Opera Wallet dan Penjelajah Web 3, yang membolehkan pengguna melakukan transaksi dan berinteraksi dengan internet berasaskan blokchain, juga dikenali sebagai Web 3. Penyemak imbas juga menyediakan ciri rangkaian peribadi (VPN) dalam usaha untuk meningkatkan privasi dan keselamatan pengguna.

Opera Wallet kononnya diselaraskan dengan dompet cryptocurrency di pelayar Opera untuk telefon pintar, supaya kunci dompet tidak pernah meninggalkan telefon pintar pengguna. Siaran selanjutnya menerangkan:

“Dalam praktiknya, setiap kali mereka perlu mengenal pasti(verify) diri mereka di laman web Web 3 atau menandatangani transaksi pada blockchain, pengguna mendapatkan pemberitahuan pada telefon pintar mereka. Mereka boleh mengesahkannya dengan cara yang sama mereka membuka kunci sistem mereka, sebagai contoh, pengenalan muka atau cap jari mereka. “

Dengan integrasi perkhidmatan VPN, syarikat itu bertujuan untuk memastikan keselamatan dan privasi pengguna dengan mewujudkan sebuah terowong yang disulitkan dengan “melindungi data pengguna dari pihak ketiga dan menjamin lokasi geografi mereka.” Naib Presiden eksekutif Opera Krystian Kolondra berkata:

“Teknologi Blockchain membawa kuasa dan kawalan kembali kepada rakyat. Mereka boleh menandatangani transaksi dengan selamat dan mengenal pasti diri mereka di laman web, tanpa perlu menyalurkan data mereka. “

Opera mengumumkan penambahan dompet cryptocurrency terbina dalam kepada pelayar Androidnya pada Julai 2018. Pengurus produk Charles Hame berkata bahawa “harapan kami adalah bahawa ini akan mempercepatkan peralihan kriptografi dari spekulasi dan pelaburan untuk digunakan untuk pembayaran sebenar dan transaksi dalam kehidupan seharian pengguna kami. ”

Bulan lalu, Opera mengumumkan pelancaran Opera Touch untuk iOS, pelayar Web 3 dengan dompet crypto bersepadu dan sokongan untuk Ethereum (ETH) dan interaksi dengan aplikasi terdesentralisasi (DApps). Sebelum itu, Opera menambah perkhidmatan baru yang membolehkan pengguna di Sweden, Norway dan Denmark membeli Ethereum menerusi versi penyemak imbas Android.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!