Opera Menambah Perkhidmatan Membeli Crypto ke Android Wallet

315

Opera kini membolehkan pengguna Android membeli cryptocurrency ethereum (ETH) secara terus dari dompet berasaskan penyemak imbas.

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Bagi perkhidmatan baru itu, Opera berkata ia telah bekerjasama dengan broker penjual cryoftoe Safello untuk menyediakan pertukaran wang tunai kepada crypto. Ciri ini membolehkan pembayaran dengan kad kredit dan debit, bersama dengan rangkaian pembayaran “dipercayai” termasuk Swish di Sweden.

Pada pelancaran, pembelian eter hanya terdapat di Sweden, Norway dan Denmark, bagaimanapun.

Safello – yang berdaftar dengan Pihak Berkuasa Penyeliaan Kewangan Sweden – akan mengesahkan pengguna yang membuat pembelian menggunakan penyelesaian identiti warganegara Sweden BankID dan Denmark NemID. Memajangkan dompet dengan eter harus mengambil “kurang dari seminit,” menurut Opera.

Charles Hamel, pimpinan produk kriptografi Opera, berkata:

“Kami fikir bahawa fasa penting berikutnya untuk crypto akan datang dari penggunaan semasa dan untuk mencapai penggunaan yang lebih luas, ia harus mudah dibeli dan mudah digunakan.”

Selain itu, pengguna di Sweden akan mendapat yuran diskaun sebanyak 2.5 peratus daripada Safello untuk masa yang terhad, sementara pengguna Norway dan Denmark akan menerima bayaran diskaun sebanyak 5 peratus, menurut pengumuman itu.

Opera melancarkan wallet pelayar web “Web 3-siap” pada bulan Disember tahun lalu. Produk ini menyokong token ether dan lain-lain menggunakan standard ERC-20 ethereum. Disokong juga adalah koleksi crypto (standard ERC-721) seperti CryptoKitties, serta aplikasi berpusat yang berasaskan ethereum, atau aplikasinya, yang boleh diakses dari dompet.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!