Oracle ChainLink Mendominasi Data DeFi semasa Integrasi KyberSwap

10

Oracle harga Chainlink terus melihat penggunaan yang meluas di antara protokol kewangan terdesentralisasi, atau DeFI, dengan Kyber Network (KNC) mengintegrasikan harga pada perkhidmatan pertukaran token KyberSwap pada 12 Jun.

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

KyberSwap paling tidak adalah platform DeFi ketiga yang mengintegrasikan data harga Chainlink bulan ini, menandakan peningkatan dominasi Chainlink terhadap pasaran khusus.

Rujukan harga yang dipaparkan untuk pertukaran token di platform kini berasal dari umpan asli Kyber Network dan oracle Chainlinks.

KyberSwap mengintegrasikan data harga Chainlink
Satu catatan blog yang diterbitkan oleh KyberSwap menggambarkan integrasi sebagai melindungi pengguna yang melaksanakan pertukaran token dari slip sementara melindungi dari manipulasi harga.

“KyberSwap dengan senang hati bekerjasama dengan projek terkenal seperti Chainlink dan rangkaian oracle yang terdesentralisasi untuk menyediakan suapan harga yang boleh dipercayai untuk platform pertukaran token bukan kustodian kami dan meningkatkan keseluruhan pengalaman pedagang,” kata ketua produk KyberSwap, Sunny Jain.

“Kami gembira dapat mengintegrasikan Data Rujukan Harga Chainlink dengan KyberSwap untuk memberikan lebih banyak keselamatan dan kebolehpercayaan pada harga makanan yang bergantung kepada pedagang mereka untuk mengira slippage,” kata Johann Eid, pengurus produk di Chainlink.

Oracle harga pautan menguasai DeFi
Suapan harga Chainlink dengan cepat menjadi standard industri sektor DeFi, dengan sekurang-kurangnya tiga projek kewangan terdesentralisasi yang menggabungkan data syarikat pada bulan Jun setakat ini.

Pada 2 Jun, AVA mengumumkan telah mula mengintegrasikan suapan Chainlink untuk menjadikan data harga tersedia untuk pembangun yang membangun aplikasi di jaringan AVA menjelang pelancaran mainnet musim ini.

Pengasas bersama AVA Labs Kevin Sekniqi menyatakan: “Chainlink menyediakan akses ke data kewangan dan maklumat dunia nyata yang diperlukan untuk membina instrumen kewangan baru dan gelombang kewangan terdesentralisasi seterusnya.”

“Apabila anda melihat pertumbuhan luar biasa komuniti DeFi Ethereum, jelas betapa pentingnya oracle yang kuat ketika digunakan oleh pemaju berbakat.”

Keesokan harinya, Opium pertukaran terdesentralisasi yang diberi kuasa Ethereum (ETH) juga memberikan sokongan untuk data harga Chainlink di samping pelancaran di mainnet.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!