Oracle Lancar Software berasaskan Blockchain untuk Pengurusan Rantaian Pembekalan

141

Syarikat pembangunan perisian Oracle Corp telah mengeluarkan aplikasi perisian berasaskan blokchain software-as-a-servis (SaaS) Oracle Blockchain Cloud Service, menurut satu pengumuman yang disiarkan pada 23 Okt. Produk baru itu dikatakan direka untuk meningkatkan kebersanan dan ketelusan sepanjang rantaian bekalan.

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Oracle adalah sebuah syarikat Amerika yang ditubuhkan pada tahun 1977, dan kini merupakan salah satu vendor terbesar dalam pasaran perisian perniagaan. Dengan jumlah pendapatan $ 39.8 bilion pada 2018, Oracle adalah syarikat pembangunan perisian kedua terbesar mengikut senarai Global 2018 Forbes.

Produk baru yang dipanggil Oracle Blockchain Applications Cloud termasuk empat aplikasi: Track and Smart Trace , Lineage and Provence Lot, Intelligent Cold Chain, dan Warranti.

Seperti kebanyakan alat pengurusan rantaian bekalan berasaskan blokchain, Oracle Blockchain Applications menuntut untuk membolehkan pelanggan mengesan produk melalui rangkaian bekalan, meningkatkan ketelusan, mempercepatkan penghantaran produk, dan meningkatkan kepuasan pelanggan. Produk yang dilaporkan membolehkan pengguna untuk mengesan kesahihan komponen-komponen dan kawalan suhu, serta mengurangkan penggunaan kertas.

Pada mulanya, Oracle mengumumkan rancangannya untuk melancarkan produk berasaskan platform-as-a-service dan aplikasi berasaskan DLT pada bulan Mei. Pada masa itu, Oracle telahpun bekerjasama dengan kerajaan Nigeria, yang dilaporkan menggunakan teknologi blockchain untuk mendokumentasikan tugas kastam dan import.

Pengunguman Oracle Blockchain Cloud Service telah disahkan oleh Oracle pada bulan Julai. Produk ini memberi tumpuan kepada kecekapan transaksi dan pengesahan rantaian bekalan, dengan menggunakan Fabric Hyperledger sebagai asasnya. Pelancaran itu mengikuti beberapa ujian dengan pelanggan perbankan, perniagaan dan kerajaan.

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!