Organisasi Anti Money Laundry Sedunia Lancar Peraturan Baru Crypto Menjelang Jun 2019

116

Menjelang bulan Jun, AML Global akan mengeluarkan arahan tambahan mengenai piawaian dan bagaimana peraturan crypto akan dikuatkuasakan.” Seperti yang dilaporkan pada bulan Julai, negara anggota G20 telah meneliti tarikh akhir Oktober 2018 untuk pergerakan standard anti pencucian wang (AML) global dalam cryptocurrency

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Dengan G20 yang memerhati transaksi cryptocurrency, FATF dipanggil untuk menjelaskan bagaimana piawaian AML yang sedia ada boleh digunakan dalam cryptocurrency.

Organisasi itu berkata bahawa “terdapat keperluan segera bagi semua negara untuk mengambil tindakan yang diselaraskan dunia untuk menghalang penggunaan aset maya dari jenayah dan keganasan.”

“Sebagai sebahagian daripada pendekatan berperingkat itu, FATF akan menyediakan panduan yang dikemaskinikan berdasarkan risiko untuk mengawal selia penyedia perkhidmatan aset maya, termasuk pengawasan dan pemantauan serta bimbingan untuk operasi pihak berkuasa dan penguatkuasaan undang-undang dalam mengenalpasti dan menyiasat kegiatan haram yang melibatkan aset maya.

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!