Pakar Cryptocurrency Mendakwa harga bitcoin AKAN Naik Walaupun Jatuh Kini

319

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

Claire Wells, Pengarah Undang-undang dan Hal Ehwal Perniagaan di Circle syarikat pembayaran mudah alih, berkata kenaikan harga bitcoin akan naik semula tetapi peraturan cryptocurrency memainkan peranan penting.

Ms Wells memberitahu Express.co.uk: “Kami melihat paras turun naik pada masa ini.”

Harga Bitcoin mencecah paras terendah baru pada 2018 pada hujung minggu, menyusut kepada $ 5,938.17 pada petang Jumaat, menurut Blocky.my.

Walaupun mencecah harga terendah sejak November 2017, Ms Wells berkata harga bitcoin pasti meningkat lagi.

Beliau berkata: “Harga turun dan dagangan turun tetapi saya fikir kenaikan harga akan meningkat dalam tempoh beberapa bulan akan datang dan saya fikir ramai orang sedang menunggu untuk mendengar bagaimana peraturan itu mengawalnya.”

Syarikat Fintech Circle merancang untuk membuat versi digital dolar AS dengan harapan dapat menyelesaikan tahap ketidaktentuan yang tinggi di sekitar mata wang kriptografi.

Permulaan teknologi akan melancarkan satu cryptocurrency baru yang disandarkan kepada dolar di mana pelanggan akan diminta untuk memegang $ 1 untuk setiap duit syiling USD dalam usaha untuk mengekalkan harga stabil.

Ms Wells berkata peningkatan harga cryptocurrency adalah “tidak dapat dielakkan”. Beliau berkata: “Saya tidak semestinya mahu meletakkan tanda harga atau peniaga mata wang tetapi saya fikir kita akan melihat peningkatan nilai dan, maksud saya, itu tidak dapat dielakkan.”

Harga Bitcoin berada pada £ 6,173.04 pada 17:30 (BST) pada hari Selasa. Ia melihat harga tertinggi sebelum Krismas apabila hampir mencapai $ 20,000.

Tetapi bitcoin dan kriptografi lain telah menghadapi kritikan oleh pakar bank dan pakar kewangan, dengan Bill Gates berucap di CNBC yang dia akan bertaruh terhadap bitcoin dan memusnahkannya jika dia boleh.

Pengasas bersama Microsoft berkata: “Sebagai kelas aset, anda tidak menghasilkan apa-apa dan jadi anda tidak boleh mengharapkannya naik. Ini jenis pelaburan ‘teori bodoh yang lebih besar’. ”

Beliau menambah: “Saya akan memusnahkannya jika ada cara mudah untuk melakukannya.”

Bekas Ketua Pegawai PayPal Bill Harris juga mendakwa bitcoin adalah “penipuan terbesar dalam sejarah”.

Apa yang dimaksudkan adalah, crypto bitcoin yang sehingga kini tiada siapa yang tahu penciptanya (anonymous), Bitcoin menjadi dagangan utama kerana merupakan Pioneer pencetus kepada teknologi blockchain. Namun progress bitcoin tidak berkembang cepat seperti altcoin crypto yang mewakili syarikat-syarikat besar. Malah jauh lebih maju dalam setiap perkhidmatan yang ditawarkan. 

Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang pelaburan yang berpotensi

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!