Pakej Ransangan A.S Akibat Coronavirus,Dua Kali Lebih tinggi daripada Pasaran Crypto Sepanjang Masa

16

Kerajaan A.S. baru-baru ini melancarkan pakej rangsangan $ 2 trilion untuk membantu orang Amerika mengimbangi kesan ekonomi COVID-19. Angka itu lebih dari dua kali ganda dari jumlah modal spekulatif yang terkurung di seluruh pasaran cryptocurrency semasa puncak 2018.

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

Cryptocurrency pada amnya – Bitcoin, Ethereum, Litecoin, dan semua yang lain – secara kolektif mencapai tahap tertinggi pasaran sepanjang masa pada Januari 2018, berjumlah $ 831 bilion menurut data CoinMarketCap.

Rang undang-undang rangsangan A.S. sebagai tindak balas terhadap coronavirus adalah 240% lebih besar secara perbandingan.

Selama dua bulan terakhir, pemerintah A.S. menilai beberapa cara untuk meningkatkan kehidupan ke dalam ekonomi yang terhenti oleh pencegahan coronavirus. Beberapa pusingan suntikan modal berlaku, salah satunya menyaksikan Rizab Persekutuan A.S. mencetak $ 1.5 trilion baru pada pertengahan Mac.

Bulan itu berakhir dengan Presiden Trump menyetujui pakej rangsangan bernilai $ 2 trilion, yang merangkumi pengiriman dana kepada rakyat dan syarikat dalam pelbagai kapasiti. Walaupun ada yang berspekulasi bahawa rangsangan akan meningkatkan permintaan untuk Bitcoin, tanda-tanda awal dari harga aset tidak menunjukkan alasan yang menggembirakan. BTC masih berada dalam jarak yang cukup dekat pada waktu akhbar, dengan harga $ 6,880.

Usaha rangsangan A.S. menunjukkan betapa kecilnya ruang cryptocurrency sebagai perbandingan. Dengan cap pasaran $ 199 bilion pada saat penulisan ini, ekosistem aset digital dunia mempunyai ruang untuk pertumbuhan yang besar, terutamanya dengan mempertimbangkan semua wang yang beredar.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!