Parti Pemerintah Sepanyol Cadang Guna Blockchain dalam Pentadbiran Negara

189

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

133 timbalan dari parti pemerintah Sepanyol, Partido Popular, telah mencadangkan rang undang-undang diparlimen untuk menggunakan blockchain dalam pentadbiran awam Sepanyol, laporan CriptoNoticias Sabtu, 30 Jun.

Rang undang-undang itu diperkenalkan kepada Kongres Sepanyol pada 22 Jun dan diterbitkan di laman web rasmi cawangan perundangan pada 26 Jun. Ia belum diteliti oleh ketua-ketua lain lagi. Laman web Kongres tidak memberikan maklumat lanjut tentang butiran bil setakat ini.

Seperti yang dilaporkan oleh Blocky.my pada bulan Februari, Partido Popular dianggap memberikan rehat cukai kepada syarikat yang menggunakan teknologi Blockchain. Perundangan yang berkaitan telah ditetapkan untuk disiapkan menjelang akhir tahun ini.

Pada bulan Mac, satu lagi parti Sepanyol, Ciudadanos, menawarkan untuk mewujudkan peraturan yang jelas untuk agen yang bekerja dengan kriptografi dan membuat mereka memberikan maklumat yang diperlukan pejabat cukai Sepanyol.

Kemudian pada bulan Mac, parti utama lain, PSOE, mencadangkan gerakan untuk mengkaji bagaimana mata wang kriptografi dikawal di negara lain.

Kebanyakkan negara maju mula implikasi blockchain dalam sistem pentadbiran. Malah sistem blockchain dalam proses pengundian tidak boleh dimanipulasi oleh orang yang berpengaruh. Dengan erti kata blockchain voting akan menyelesaikan masalah ketirisan, rasuah dan penipuan yang berlaku dalam pengundian demokrasi.

Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang pelaburan yang berpotensi

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!