Pasaran Crpyto Akan Meletup Semula Selepas WorldCup2018 Selesai

400

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Semenjak FIFA World Cup berlangsung di Rusia , harga bitcoin dan altcoin turun ke par yang terendah sepanjang 2018. Ini kerana kebanyakan ramai “Big Player” menjual aset digital untuk pelaburan perjudian dalam World Cup. Oleh itu , Blocky.my berpendapat inilah waktu terbaik untuk beli Crypto-crypto yang berpotensi jika anda bukan seorang kaki judi bola. Pastikan beli sebelum FIFA World Cup berakhir.

Perkara ini dapat diramalkan , kerana bulan june merupakan “World Free Tax”, bermaksud kebanyakkan negara musim meng “audit” akaun cukai negara. Malah di Rusia menutup cukai beberapa kerajaan kerana menjadi Tuan Rumah FIFA World Cup.

Sebaik sahaja FIFA World Cup berakhir , kemungkinan beberapa minggu selepas itu , harga akan menlonjak naik lebih dari 100% , ini kerana hasil dari perjudian Bola Sepak ini pasti akan dilaburkan semula kedalam crypto , malah ia menjadi asbab bagi mereka berkepentingan untuk mencuci duit dari dikesan pihak bank. Malah memang di niatkan sebagai pelaburan untuk World Cup 2022 pula akan datang.

Saranan Blocky.my , jika anda mempunyai kewangan yang lebih untuk DISIMPAN , bukan untuk DIPAKAI. Disini Blocky.My menyenarai kan beberapa coin yang sangat berpotensi dan mewakili syarikat perkhidmatan , bukan platform atau anonymous. Pastikan anda membeli coin-coin seperti :

 

 1. Wanchain (WAN)
  – Merupakan teknologi dan sistem baru yang pasti akan diguna pakai oleh generasi akan datang. Ini disebabkan teknologi yang lebih canggih dari blockchain dan iot tangle,  malah new gen.
 2. UTrust (UTK)
  – Merupakan third party deal, perkara ini memastikan bahawa tiada lagi penipuan scam berlaku dalam setiap pembelian online, trading mahupun p2p. “No More Scammer Ever”
 3. Tron (TRX)
  – Tron kini menjadi pembunuh Ethereum , berpotensi kerana Owner nya Justin Sun merupakan orang berpangaruh di China , boleh digelarkan Mark Zuckerberg versi China. Malah dalam artikel blocky sebelum ini , Justin telah pun membeli Bittorent , seperti yang kita ketahui Bittorent merupakan banyak pengguna untuk mendownload segala jenis macam diinternet dengan percuma.
 4. TrinityCredit (TNC)
  -Sebuah platform pra-bayar, gateway payment bagi pasaran terbesar dunia iaitu China. Maka Sudah pasti banyak penggunaannya.
 5. TheKey (TKY)
  – Seperti kita ketahui dalam artikel Blocky.my lepas, TheKey merupakan teknologi Verikasi Identiti yang bakal digunakan oleh negara China, (bayangkan anda tidak akan ada lagi masalah kehilangan IC , kerana semua identiti rakyat telah diblockchain kan)
 6. BlockMasonProtokol (BCPT) & BancorProtocol (BANCOR)
  -Tidak perlu bercerita panjang tentang crypto ini, sememangnya crypto ini di Kawal selia oleh golongan Elit Freemasonary. Sejarah tentang Bancor sendiri telah membuktikan Protocol tersebut telah membuatkan matawang KERTAS berjaya diterima dunia berbanding Emas. Kini Bancor Protocol itu dijadikan dalam protokol blockchain. Apa yang diketahui bahawa separuh aset dunia ini dikawal oleh keluarga Freemason, maka Blocky.my meramalkan crypto ini sangat potensi kerana logiknya yahudi Freemason tidak akan menjatuhkan keluarganya sendiri. Malah akan cuba menawan dunia.
 7. Quanstamp (QSP)
  – Qsp berpotensi kerana menjadi salah satu pembunuh ethereum, malah kelebihan Quanstamp ini ialah perkhidmatan servis nya , iaitu Audit Blockchain. Maknanya tak lama lagi semua syarikat-syarikat seluruh dunia tidak perlu susah payan mencari auditor untuk audit syarikat , hanya menggunakan servis QSP untuk audit syarikat malah dalam bentuk data Blockchain yang tidak boleh dimanipulasi.
 8. Request Network (REQ)
  -Syarikat ini berpotensi untuk maju kerana servis perkhidmatan nya yang sangat bagus , iaitu , membolehkan sistem payment online membeli bitcoin melalui akaun bank dimana jua anda berada. Malah menyediakan platform untuk mencipta aplikasi sendiri malah implikasi internet of thing(iot) pada apa jua aplikasi yang ingin kita buat.malah QSP dan REQ juga bergabung.
 9. Red Pulse (RPX)
  -Red Pulse mengekalkan kualiti dengan menyediakan pengawasan editorial mengenai struktur platform, mentadbir sistem insentivisasi yang adil, telus, meneliti dan meluluskan pengeluar penyelidikan terpilih sebagai penyumbang peringkat pakar. RPX membantu pengguna menyelidik dan mengeluar sejajar dengan permintaan yang semakin meningkat untuk wawasan pasaran China, dan dengan itu mendapat manfaat daripada kebangkitan ekonomi pasaran terbesar China
 10. VeChain (VEN) , Rchain (RHOC) , Achain (ACT) , WaykiChain (WICC) , WaltonChain (WTC) , Dragonchain (DRGN)
  -Blocky.my akan menerangkan dalam artikel akan datang tentang semua crypto yang menggunakan nama Chain. Ini juga adalah crypto-crypto yang sangat berpotensi kerana teknologi yang dibawa Chain ini merupakan teknologi yang baru dan pasti orang ramai lebih-lebih lagi new gen akan turut akan sertai. Kebanyakan menggunakan teknologi IoT dan lebih memudahkan untuk implikasi pada semua jenis jentera atau motokar. namun setengahnya berbeza contoh Dragonchain (DRGN) berpotensi kerana ia merupakan crypto daripada Disney.
 11. Ethland (LEND)
  -ETHLend sedang membangunkan pasaran pinjaman global di mana peminjam dan peminjam dari seluruh pelusuk dunia boleh menyertai pinjaman. Tujuan ETHLend adalah untuk menyediakan pasaran pinjaman telus dan global dan untuk menghapuskan perbezaan kadar faedah di antara negara-negara dengan menyediakan lebih mudah tunai kepada pasaran pinjaman tempatan. ETHLend menyelesaikan isu-isu utama mengenai penjaminan, penarafan kredit yang terdesentralisasi dan risiko ketidakstabilan pertukaran, yang membolehkan konsep pengalaman pemberian pinjaman terdesentralisasi.
 12. ETHOS
  Ethos adalah sebuah universal wallet , ini bermaksud anda boleh menukar beli semua jenis coin dalam wallet Ethos , malah interface yang sangat mudah tidak seperti trading di Binance atau exchanger lain. Orang ramai pasti menggunakan Ethos untuk memudahkan segala perniagaan memastikan lebih cepat transaksi berlaku berbanding menggunakan coin yang berasas blockchain ambil masa 20min – 48jam bergantung pada jumlah fees yang anda letak. Maka Ethoslah penyelesaian bagi semua transaksi tidak dikenakan fees yang melampau.
 13. FLIXOO (FLIXX)
  -Jikalau anda seorang yang kaki download movie pasti anda cukup kenal dengan software Popcorn Time. Kini owner syarikatnya menyertai pengasas RSK Labs untuk mewujudkan FLIXXO iaitu ekonomi sosial berdasarkan perkongsian video yang terdesentralisasi
  Perkhidmatan “streem video” yang paling popular di dunia bertujuan untuk memindahkan insentif platform ke dalam ganjaran ekonomi dengan menggunakan kontrak pintar. So kalau anda seorang kaki tengok movie dkt Popcorn TIme, maka anda pasti tahu potensinya.
 14. EnjinCoin (ENJ)
  – Enjincoin adalah sebuah platform Blockchain , bayangkan ada boleh blockchain-kan apa sahaja yang anda mahukan malah dengan cara lebih mudah , kerana Enjincoin sudah menyediakan templete easy interface pada pengguna. Malah bayangkan setiap apa jua game online anda boleh blockchain kan setiap item dan apa sahaja yang anda mahu dengan sangat mudah (templete)
 15. Cindicator (CND)
  – Cindicator menggabungkan mesin pembelajaran dan analisa pasaran untuk pengurusan aset dan analisis kewangan. Pasukan Cindicator menganggap model peramalan manusia / mesin ini sebagai Perisikan Hibrida, kerana ia menggabungkan Artifical Intelligence dengan pendapat para penganalisis manusia “untuk pengurusan modal pelabur yang cekap dalam pasaran kewangan tradisional dan crypto .”
 16. DENT
  – Dent adalah aplikasi mobil pra-bayar iaitu syarikat DENT WIRELESS LIMITED, Kebanyakkan pengguna handphone mempunyai data internet lebih yang tidak digunakan, Kini ,anda boleh menukar lebihan data tersebut dengan DENT , malah anda juga boleh menjual atau membeli data yang berlebihan itu. Dent mengfokuskan untuk menjadi cryptocurrency data mudah alih yang pertama di mana pemaju Dent berharap untuk memindahkan operasi coin kepada penggunaan mudah alih, dengan cara demikian mengganggu sistem telekomunikasi global yang diketahui, bertujuan untuk merevolusikan cara orang menukar data.

17. PUNDI-X (NXPS)
 – Pundi-X adalah aplikasi sistem POS untuk semua jenis perniagaan , bayangkan setiap    kedai kini boleh menerima pembayaran dalam bentuk apa juga jenis crypto. Malah Pundi-X bukan dalam perancangan , Produknya juga telah sedia untuk dipasarkan di seluruh dunia.

18. Adbank (ADB) , Adex (ADX)
– Adbank bermatlamat untuk menyelesaikan dua masalah utama dalam industri pengiklanan: membuang orang perantara yang selalu mengambil keuntungan 70% daripada setiap penipuan iklan dan digital. Penipuan iklan menjadi sangat massive lebih-lebih lagi dengan munculnya spam-spam. Paten Adbank yang anti penipuan AI tech menggunakan blockchain untuk mengambil wang kembali dari penipu dan kembali ke tangan pengiklan semula.

AdeX pula sama seperti Adbank , cuma AdeX adalah syarikat dari China , Adbank pula syarikat dari USA.

Dari dilihat sudut berita dan implikasi harga pasaran , Sememangnya Altcoin pasti akan naik semula ke par januari lepas. cuma diatas block.my menyenaraikan kebanyakan coin-coin yang mewakili syarikat bukan mewakili Platform. 

Walauapapun , coin-coin top 100 coinmarketcap yang tidak disenarikan blocky.my bukanlah bermaksud coin akan jatuh harga. Coin-coin yang lain seperti Cardano , Ripple, Eos , Iota ,Monero , Ontology serta yang berada dalam top list 100 coinmarketcap  juga pasti akan naik semula.

Bagi yang masih Hodlers coin-coin yang berpotensi , sila bersabar kerana musim menuai pasti akan tiba.

Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang pelaburan yang berpotensi

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Disclaimer : Blocky tidak dibayar untuk mengiklankan coin ini, blocky.my hanya menyajikan info berita semasa industri crypto. Berita semasa banyak diguna pakai oleh traders bijak mencari peluang dalam percaturan pelaburan.

 

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!