Pasaran Crypto Kembali Pulih ke sebelum “black thursday”

34

Coronavirus Crash, yang kini dikenali sebagai Black Thursday, melanda pasaran global pada pertengahan bulan lalu. Ia adalah salah satu kemalangan terburuk sejak 1980-an. Dan pandemi global telah menyebabkan apa yang disebut oleh Dana Kewangan Antarabangsa (IMF) sebagai kemelesetan terbesar dalam tempoh 90 tahun – yang paling teruk sejak Depresi Besar.

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Kejatuhan pasaran, yang berlaku sekitar 12 Mac, menyebabkan pasaran cryptocurrency berhenti, juga mengecewakan sesiapa sahaja yang menyatakan Bitcoin sebagai tempat selamat, seperti emas digital.

Sebilangan besar cryptocurrency utama merosot. Bitcoin, cryptocurrency tertua dan yang terbesar dengan permodalan pasaran, menurut data dari laman web CoinMarketCap, jatuh pada harga dari sekitar $ 7,650 hingga $ 4,107. Beberapa hari sebelumnya, harga Bitcoin adalah sekitar $ 9,100.

Namun Bitcoin, dan juga cryptocurrency utama lain yang mengalami nasib serupa, telah kembali. Dalam 24 jam terakhir, Bitcoin mencapai harga tertinggi sejak coronavirus melanda, $ 7,646. Harganya kekal (agak) stabil sepanjang hujung minggu, sementara menunjukkan bahawa pasaran crypto sedang meningkat.

Berita baik di pada Altcoin juga! Harga semasa Ethereum, saingan terdekat Bitcoin, adalah $ 198, yang kira-kira sama dengan harga Ethereum sebelum black friday. (XRP pada masa ini diperdagangkan pada $ 0,20. Ini sebahagian besarnya tidak tersentuh oleh krisis)

Keuntungan utama Bitcoin Cash, Bitcoin SV, juga mencapai paras terendah $ 103 pada 16 Mac — hanya empat hari selepas Black Thursday, ketika ia merosot menjadi $ 113. Sejak itu, duit syiling ini terus meningkat, berada pada harga semasa $ 197.

Coronavirus menyebabkan kemelesetan terbesar dalam 90 tahun, kata IMF
Dana Kewangan Antarabangsa telah membuat ramalan ekonominya untuk “Great Lockdown 2020.” Kejatuhan akan “jauh lebih buruk” daripada krisis kewangan tahun 2008.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!