Pasaran Wall Street Akan Bawa ‘Puluhan Trilion Dolar’ dalam Crypto

291

Charles Hoskinson, pengasas bersama altcoin Cardano (ADA), menulis pada 20 Jun bahawa kemasukan Wall Street ke dalam sektor crypto akan membawa “puluhan trilion dolar:”

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Cardano, yang kini menduduki tempat ke-8 di Coinmarketcap, mempunyai pasaran sebanyak $ 3.5 bilion. Charles Hoskinson juga merupakan salah seorang ahli pengasas Ethereum (ETH), permulaan Inovasi Invictus crypto, dan syarikat teknologi crypto IOHK.

Apabila ditanya oleh pengulas apa sebenarnya komuniti crypto sedang membina, Hoskinson menjawab “Keseluruhan Dunia Yang Baru:”

 

Persimpangan era antara cryptocurrency dan Wall Street telah dialu-alukan oleh mereka yang juga melihat potensi kemasukan sistem baru. Pada pertengahan bulan Mei, wallet cryptocurrency dan pertukaran Coinbase mengeluarkan satu set produk baru yang direka untuk menarik pelabur institusi dengan melegakan kebimbangan pematuhan keselamatan dan peraturan. Bercakap tentang pembebasan produk, VP Coinbase merujuk kepada “$10bilion” wang Wall Street yang kini berpotensi memasuki pasaran crypto.

Nilai “trilion” juga telah diperdagangkan sebelum ini. Dan Morehead, Ketua Pegawai Eksekutif Pantera Capital berkata pada April bahawa pasaran crypto tidak mustahil
$40trilion dilaburkan. Bahagiannya disebabkan peningkatan minat Wall Street dalam membersihkan dagangan crypto.
Perkara ini tidak mustahil kerana kita sememangnya tahu dunia digital akan menuju kearah itu. Mengikut dari perkiraan saya , pada tahun 2020 merupakan era digital baru.
Kejatuhan harga ini juga membuktikan “syarikat-syarikat besar ini membeli coin dengan harga murah secara pukal, rebut peluang ini beli pada harga murah dan Hodl”.

 

Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang pelaburan yang berpotensi

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!