Payment Gateway CoinGate Lancarkan Bitcoin Lightning Network Untuk 100 Peniaga

207

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Gerbang pembayaran Cryptocurrency CoinGate melancarkan program perintis untuk 100 peniaga untuk menguji transaksi menggunakan Lightning Network (LN) perkhidmatan mereka.

Merchant API
https://coingate.com/merchant-api

Mengikut catatan blog CoinGate, pedagang yang mengambil bahagian dalam percubaan LN termasuk laman web taruhan sukan, kedai dalam talian dengan barangan dagangan, perkhidmatan pelayan dan hosting bahawa pembayaran Rangkaian Lightning tersedia mulai 1 Julai.

Apakah itu Lightning Network?

 

Rangkaian Lightning adalah penyelesaian lapisan kedua untuk masalah dengan skala rangkaian Bitcoin (BTC) yang tidak dapat menghadapi jutaan transaksi , LN yang berfungsi dengan mengekalkan kelajuan transaksi blockchain.

 

Rytis Bieliauskas, CTO of CoinGate, memberitahu bahawa program perintis mereka itu”membolehkan mereka menjadi orang pertama yang menguji Lightning Network dalam kehidupan sebenar, dan oleh itu untuk mengumpul pengalaman berharga mengenai bagaimana teknologi ini berfungsi, bagaimana ia dapat diperbaiki , dan lain-lain lagi masalah.”

Merujuk kepada Lightning Network sebagai “salah satu perkembangan yang paling dinanti-nantikan bagi masyarakat,” Bieliauskas juga menyatakan walaupun mereka melihat teknologi Lightning Network sebagai teknologi update membantu Bitcoin menjadi lebih cepat dan lebih ringan:”

“Teknologi LN bahkan lebih baru, walaupun mesra pengguna, ia akan mengambil masa 1-2 tahun untuk aplikasi pengguna berkembang dan mungkin lebih banyak untuk pedagang untuk mula mengguna pakai dengan lebih aktif.”

Bieliauskas menyatakan bahawa CoinGate juga akan menanggung kos yang ditanggung jika dana hilang dalam percubaan LN, kerana teknologi Lightning Network masih dalam tahap awal.

Daftar akaun CoinGate disini ; https://coingate.com/

Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Disclaimer : Blocky tidak dibayar untuk mengiklankan coin ini, blocky.my hanya menyajikan info berita semasa industri crypto. Berita semasa banyak diguna pakai oleh traders bijak mencari peluang dalam percaturan pelaburan.

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!