Pelancaran VISA B2B Connect Berasas Blockchain

290

Perkhidmatan pembayaran perniagaan-ke-perniagaan yang dikuasai oleh blokchain Visa, yang pertama kali dipublikasikan pada bulan Oktober 2016, telah rasmi disiarkan secara langsung.

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Seperti yang dilaporkan oleh Reuters pada hari Selasa, gergasi pembayaran telah melancarkan rangkaian Visa B2B Connect – produk yang pada asalnya dibangunkan bersama Rantaian permulaan blockchain.

Visa B2B Connect pada pelancaran akan memberi perkhidmatan kepada syarikat yang ingin membuat pembayaran kepada 30 pasaran, menurut laporan tersebut.

Visa B2B Connect pertama kali dilancarkan dalam fasa perintis untuk menguji sambungan bank-ke-bank pada November 2017.

Perkhidmatan ini telah direka untuk membantu pelanggan korporat Visa menghindari rangkaian perbankan yang lambat, membuka berhampiran dengan pembayaran antarabangsa segera menggunakan sistem yang sebahagiannya dikuasakan oleh teknologi blockchain (DLT). Visa akhirnya beralih kepada Hyperledger Fabric untuk bahagian DLT sistem dengan bantuan dari IBM.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!