Pelayar Web Mozilla Firefox Anti Cryptojacking

365

Pelayar utama Mozilla Firefox telah melancarkan perlindungan baru terhadap perisian malware crypto dalam versi penyemak imbasnya yang baru, menurut catatan blog yang disiarkan pada 9 April.

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Dalam versi Firefox Nightly 68 dan Beta 67 yang terkini, Mozilla telah membolehkan tahap perlindungan baru terhadap serangan perlombongan crypto dan serangan cap jari di sebahagian daripada pelindung Content blocking pelayar.

Ciri baru telah dibangunkan dengan kerjasama firma perisian privasi dan keselamatan Disconnect, dan mewakili koleksi senarai hitam domain malware yang berkaitan dengan skrip perlombongan crypto.

 

Disconnect’s blacklist dilaporkan mampu menyekat perkhidmatan perlombongan dalam peramban seperti Coinhive dan CryptoLoot, menurut teknologi berita BleepingComputer.

Perlindungan Firefox baru pada masa ini tidak didayakan secara lalai, tetapi boleh didayakan di bahagian tetapan Privasi dan Keselamatan ‘, nota pos blog, sambil menambah bahawa perlindungan akan diaktifkan secara lalai pada Malam pada minggu-minggu yang akan datang.

Seperti yang dilaporkan oleh Cointelegraph pada akhir Ogos tahun lalu, Mozilla telah mengumumkan bahawa ia akan menyekat cryptojacking malware dalam versi Firefox masa depan.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!