Pemilik Louis Vuitton dan Christian Dior memperkenalkan Platform Blockchain untuk Mengesahkan Barang Mewah

245

ConsenSys telah bekerjasama dengan LVMH dan Microsoft untuk membina platform bertenaga blockchain yang membolehkan pengguna mengesahkan keaslian barangan mewah.

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Konsortium itu berkata sistem yang dikenali sebagai Aura direka untuk “melayani seluruh industri mewah dengan perkhidmatan penjejakan dan pengesanan produk yang berkuasa blockchain.”

Jenama LVMH termasuk Louis Vuitton dan Christian Dior sudah terlibat dalam projek itu – dan perbincangan sedang dijalankan untuk memperluaskan Aura ke nama-nama mewah lain.

“AURA memungkinkan pengguna untuk mengakses sejarah produk dan bukti keaslian barang-barang mewah – dari bahan mentah hingga titik penjualan, hingga ke pasaran kedua.”

Teknologi ini melihat maklumat unik tentang setiap produk yang disimpan pada lejar bersama. Pelanggan kemudian dapat menggunakan aplikasi rasmi jenama untuk mendapatkan sijil yang menawarkan butiran tentang produk.

Aura – yang berdasarkan blokchain Ethereum dan menggunakan Microsoft Azure – juga akan menawarkan maklumat etika dan alam sekitar, arahan untuk penjagaan produk dan perkhidmatan waranti.

Pasukan di belakang Aura berharap ia akhirnya akan digunakan oleh jenama mewah saingan juga, membolehkan mereka menawarkan perkhidmatan tailor-made atau mengukuhkan kesetiaan pelanggan. Ken Timsit, pengarah urusan ConsenSys Solutions, menambah:

“AURA adalah inovasi pecah tanah untuk industri mewah. ConsenSys dengan bangganya menyumbang dan bekerjasama dengan LVMH atas inisiatif yang akan memenuhi seluruh industri mewah, melindungi kepentingan, integriti, dan privasi setiap jenama. “

Jenama mewah semakin beralih ke blok untuk mengesahkan keluaran mereka. Baru-baru ini, laporan mencadangkan bahawa jenama minuman keras premium Ailsa Bay merancang untuk melepaskan wiski scotch yang dikesan dengan sistem berasaskan blok.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!