Pemimpin G20 Berikrar Peraturan Crypto-Asset Selepas Mesyuarat di Buenos Aires

21

Pemimpin-pemimpin dari kumpulan 20 negara mengulangi ikrar mereka untuk mengatur “aset crypto” sebagai sebahagian daripada aset unik yang dikeluarkan hari Ahad selepas mesyuarat di Buenos Aires.

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Dalam perisytiharan bertajuk “Membina konsensus untuk pembangunan yang adil dan lestari,” peserta G20 komited kepada beberapa langkah untuk membantu mengembangkan ekonomi global. Seperti pada mesyuarat ahli kumpulan yang lalu, dokumen itu menyerlahkan kriptografi sebagai satu kawasan yang memerlukan peraturan yang lebih tinggi.

“Kami akan mengawal selia aset crypto untuk pencegahan pengubahan wang haram dan mengatasi pembiayaan keganasan selaras dengan piawaian FATF dan kami akan mempertimbangkan respon lain yang diperlukan,” kata dokumen itu.

Ikrar itu datang di tengah-tengah seksyen yang lebih luas mengenai membina “sistem kewangan terbuka dan berdaya tahan,” dokumen itu menyatakan “sangat penting untuk menyokong pertumbuhan yang mampan,” yang menyatakan:

“Kami akan terus memantau dan, jika perlu, menangani risiko dan kelemahan dalam sistem kewangan; dan, melalui kerjasama pengawalseliaan dan penyeliaan yang berterusan, pemecahan alamat. Kami mengharapkan kemajuan berterusan untuk mencapai pengantaraan kewangan bukan bank yang mantap. “

Lebih-lebih lagi, kenyataan itu berkata ahli-ahli akan berusaha untuk merealisasikan potensi manfaat menerapkan teknologi kepada sektor kewangan, sebagai sebahagian daripada usaha ini.

Kenyataan terbaru kumpulan itu adalah  pandangan berterusan ke ruang crypto. Menteri-menteri kewangan G20 mengumumkan bahawa mereka akan mencari peraturan tertentu selepas panggilan dari Perancis, Jerman, A.S. dan Jepun pada Mac lalu.

 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!