Penerimaan Bitcoin Cash Diteruskan: Kafebar Kripto, Penjual Emas, Pakaian

81

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Lebih banyak kedai telah mula menerima bitcoin cash (BCH) dan beberapa mata wang kripto lain. Penerimaan bitcoin cash ini menampilkan lima vendor baru yang menerima mata wang digital termasuk kafebar baru yang didedikasikan untuk 15 mata wang kripto.

Kafebar Coin Kripto

Jepun menjadi peneraju apabila peningkatan bilangan peniaga yang menerima mata wang kripto sejak Akta Perkhidmatan Pembayaran di kuatkuasa pada bulan April tahun lepas, di mana mata wang kripto diterima pakai sebagai cara pembayaran.

Kafe baru yang diilhamkan dari mata wang kripto sedang disiapkan untuk dibuka di Osaka, Jepun. Kafe coin mata wang kripto dan bar mengumumkan awal minggu ini bahawa pembukaan besar-besarannya akan diadakan pada 12 Mei. Diadakan juga acara pra-pembukaan sebelum tarikh itu.

Alamat kafebar di Osaka itu adalah Osaka-shi Naniwa-ku Nihonbashi 4-7-26 Wonder 3 Building 3F.

Kafebar ini mempunyai 23 tempat duduk, memberikan keselesaan “di mana ramai orang boleh berbincang secara bersemuka,” kata syarikat itu. “Kami mempunyai banyak pilihan makanan dan barangan asli” berdasarkan “15 jenis mata wang [kripto], dan semua kakitangan mempunyai nama-nama mata wang maya,” kata mereka, menambah:

Ia adalah ruang di mana anda boleh menggunakan mata wang maya dalam kehidupan sebenar.

Sebagai tambahan kepada wang fiat dan kad kredit, kaunter ini menyenaraikan pilihan pembayaran berikut di laman webnya: “BTC (bitcoin), BCH (bitcoin cash), ETH (ether), MONA (monacoin), LSK (lisk), XEM (nem ), dan LTC (litecoin). ”

Safecast

Safecast adalah sebuah organisasi sukarelawan berpusat antarabangsa yang bertujuan membuka sains warganegara untuk alam sekitar. Pengasas bersama dan Pengarah Operasi Global, Sean Bonner, berkongsi dengan News.Bitcoin.com:

Kami mereka bentuk perkakasan dan perisian untuk pemantauan alam sekitar… kami mereka perkakasan dan membuat reka bentuk terbuka, dan kemudian pengedar rakan kongsi kami membina kit dan menjualnya. Kithub adalah pengedar global utama kami.

Di laman web organisasi, terdapat pautan kepada produk, seperti peranti pemantauan alam sekitar Safecast termasuk kit kaunter geo Bgeigie nano dan kit pemantauan kualiti udara Safecast, yang dihoskan di laman web Kithub. Kithub menerima BCH dan BTC melalui Bitpay.

Undertech

Undertech menjual pakaian sedia-dibungkus seperti baju, seluar pendek, jaket, rompi, kasut, dompet, seluar, peti besi, tali pinggang, dan barang sedia-dibungkus yang lain.

Syarikat baru-baru ini mengintegrasikan Coinbase Commerce sebagai pilihan pembayaran di laman web Undertechundercover, yang membolehkan pelanggan membayar dengan BCH, BTC, ETH, dan LTC.

Goldsilver

Goldsilver adalah laman web yang menjual logam berharga, yang diasaskan oleh Mike Maloney, penasihat logam berharga dan juga seorang pengarang. Laman ini menjual bar emas, syiling emas, barang kemas emas, bar perak, dan duit syiling perak. Syarikat itu baru-baru ini mula menerima BCH dan BTC melalui Bitpay.

Selain itu, “Pesanan melalui bitcoin dan bitcoin cash akan menerima diskaun tunai 3% untuk semua pembelian,” kata syarikat itu.

Rebecca Z

Laman Barangan Kemas Jepun Rebecca Z, yang menjual “barangan kemas setiap hari untuk wanita bekerja”, kini menerima BCH dan BTC melalui Bitpay.

“Kami memutuskan untuk memperkenalkan pembayaran bitcoin untuk mempermudahkan prosedur pembayaran,” kata syarikat itu sambil menambah bahawa kaedah ini akan membolehkan mereka menangani keperluan untuk menukar mata wang yang berbeza di laman e-dagang.

 

 

[ sumber: Bitcoin News, tarikh 30 April 2018, ditulis oleh Kevin Helms ]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!