Pengasas bersama Apple, Steve Wozniak mendakwa beliau menjual semua BTC kepunyaannya pada harga $ 20,000

81

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Pengasas bersama Apple, Steve Wozniak berkata bahawa dia menjual semua Bitcoin (BTC) beliau semasa harganya mencecah $ 20,000 pada Disember 2017. Media media outlet Business Insider Nordic melaporkan komen Wozniak pada 24 Januari.

Bercakap di Forum Perniagaan Nordic di Stockholm, Sweden, Wozniak mengatakan bahawa dia pertama kali membeli kuantiti Bitcoin yang tidak didedahkan ketika crypto berada pada kira-kira $ 700 kerana dia “ingin bereksperimen dengannya.” Dia kemudian menjelaskan apa yang dia merancang untuk melakukannya dengannya:

“Matlamat saya ialah pergi ke tempat seperti Stockholm, dan pergi ke restoran dan hotel yang hanya menerima bitcoin, dan hanya menggunakan bitcoin ketika saya melakukan perjalanan.”

Walau bagaimanapun, apabila Bitcoin mencapai paras tertinggi sepanjang masa kira-kira $ 20,000, Wozniak dilaporkan telah menjual semua pegangan BTCnya. Beliau berkata:

“Apabila ia melonjak tinggi, saya berkata saya tidak mahu menjadi salah seorang daripada orang yang menonton dan mengambil berat tentang nombor itu. Saya tidak mahu penjagaan semacam itu dalam hidup saya […] Sebahagian daripada kebahagiaan saya tidak mempunyai kebimbangan, jadi saya menjual semuanya dan menyingkirkannya dari simpanan peribadi. “

Wozniak menyimpulkan bahawa dia tidak pernah menggunakan aplikasi saham Apple, saya tidak membeli dan menjual stok.” Tambahan pula, seperti yang dilaporkan pada bulan Jun tahun lalu, Wozniak berkata bahawa ” hanya Bitcoin adalah emas digital tulen “dalam satu wawancara, mengesahkan kepercayaannya dalam cryptocurrency walaupun telah menjual kesemua kepunyaannya pada masa itu.

Walaupun dia menyifatkan blockchain sebagai gelembung bubble yang menyerupai era dotcom. Selain itu, pada bulan Oktober 2018, Wozniak juga mengumumkan bahawa beliau adalah pengasas bersama EQUI Global, sebuah dana modal teroka yang tertumpu blockchain.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!