Pengasas Coin TRON Beli BitTorrent

248

Syarikat perisian BitTorrent Inc. dilaporkan telah dijual kepada pengusaha dan pemaju coin TRON, Justin Sun, Variety dilaporkan pada 11 Jun. Pengambil alihan syarikat itu seolah-olah ditutup minggu lalu, dengan pengurusan BitTorrent memberitahu kakitangannya tentang perjanjian itu. Mengikut sumber yang menyedari transaksi itu, pekerja syarikat telah dinasihatkan untuk tidak melepaskan sebarang maklumat. Banyak laporan bahawa sesetengah pihak yang berkepentingan juga telah dihubungi oleh ejen broker yang mengetahui perjanjian itu. Tiada butiran kewangan yang diperoleh dari akhbar.

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Bulan lalu, Cointelegraph melaporkan bahawa BitTorrent sedang dalam proses mengambilalih oleh pengasas TRON. Justin Sun dilaporkan mengadakan rundingan dengan BitTorrent pada bulan September tahun lalu, dan menandatangani surat untuk membeli pada bulan Januari. Perjanjian itu digantung kerana BitTorrent memulakan perundingan dengan penawar-penawar lain yang bertentangan dengan perjanjian itu. Penglibatan pihak-pihak lain membuat Sun memfailkan perintah penahanan sementara. Sun akhirnya menolak tuntutan mahkamah itu, dan mendaftar syarikat yang dikenali sebagai Rainberry Acquisition Inc. pada awal tahun lepas, namun BitTorrent telah menamakan semula entiti perniagaannya kepada Rainberry Inc., seperti yang dilaporkan oleh Variety. Minggu lalu, Rainberry Acquisition Inc. dilaporkan memfailkan perubahan status dengan Setiausaha Negara California kerana penggabungan. BitTorrent’s Rainberry Inc. juga memfailkan penggabungan pada hari yang sama.

Tiada wakil Sun atau syarikat yang boleh dihubungi untuk komen. Pada masa akhbar TRON (TRX) didagangkan pada $ 0.048 dengan jumlah permodalan pasaran lebih $ 3.1 bln. Perkhidmatan perkongsian fail BitTorrent, yang menutup perniagaan streaming langsungnya tahun lalu, telah dibangunkan oleh Bram Cohen. Cohen dilaporkan meninggalkan syarikat itu untuk kedudukan CEO di Chia, sebuah syarikat yang berpusat di San Francisco yang berfokus pada peningkatan infrastruktur cryptocurrency.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!