Pengasas Telegram Hentam Amerika Syarikat

6

Dalam catatan 7 Mei, pengasas Telegram, Pavel Durov, memanggil A.S. sebagai “negara polis” dan tidak menggalakkan usahawan memindahkan perniagaan mereka ke Silicon Valley.

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Mungkin keletihan dengan pertarungan undang-undang di sekitar tawaran token yang berlaku, Durov, mengejek A.S. dalam posting terbarunya “7 Sebab Tidak Berpindah ke Lembah [Silicon]”. Dalam catatan itu, dia mengkritiknya sebagai tempat berniaga dan tempat tinggal. Catatan itu hanya diumumkan di saluran Telegram bahasa Rusia Durov dan diterbitkan dalam bahasa Rusia.

Telegram menjadi perhatian FBI
Menurut pendapat Durov, A.S. adalah negara polis. Dia mendasarkan kesimpulan ini pada kenyataan bahawa A.S. mempunyai bilangan orang yang dipenjara tertinggi di dunia. Dia juga menyebutkan bahawa pada tahun 2016, selama perjalanan mereka ke San Francisco, pasukan Telegram diberi tekanan oleh FBI.

Durov terus menyenaraikan beberapa faktor lain yang, menurut pendapatnya, menjadikan kehidupan di AS adalah tidak menarik – sistem penjagaan kesihatan yang buruk, kekurangan kehidupan budaya, pendidikan sekolah yang biasa-biasa saja, cukai yang tinggi, kos pembangunan perisian yang tinggi, dan perspektif pasar yang kurang menarik untuk abad kedua puluh satu.

Nasihat terakhirnya kepada pengusaha dari Eropah Timur adalah untuk mengkaji alternatif lain. Menurut Durov:

“Hari ini, India menjadi perhatian, bukan lagi A.S. menyajikan pasaran internet terbuka terbesar di dunia”.

Berita ini datang pada hari yang sama dengan Komuniti TON Percuma melancarkan blockchainnya. Seperti diduga, baik Telegram, maupun Durov tidak terlibat dalam projek ini. Perkara ini juga berlaku beberapa minggu setelah pengumuman bahawa Rusia mungkin mencabut larangan Telegram selama tiga tahun.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!