Penurunan Seterusnya Mungkin Kali Terakhir untuk Mendapatkan Bitcoin Di Bawah harga $ 10,000

64

Harga Bitcoin berkemungkinan mencecah $ 7,000. Tetapi, ini mungkin penurunan terakhir di bawah untuk BTC melonjak ke par $10,000. Penurunan Seterusnya dijangka Mungkin Kali Terakhir untuk Mendapat Bitcoin Di Bawah harga $ 10,000

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Harga Bitcoin (BTC) menyatu di bawah $ 9,200, yang telah bertindak sebagai tahap sokongan utama sejak akhir Mei. Jika BTC turun ke $ 7,000, mungkin penurunan terakhir di bawah $ 10,000 dalam jangka panjang.

Bitcoin mudah jatuh ke julat $ 6,000 hingga $ 7,000 di bawah garis hijau.

“Secara teknikal pasaran masih berada di wilayah pasaran bull. Penembusan di bawah VWAP [tahap hijau] adalah peluang membeli. Boleh jadi BTFD terakhir di bawah $ 10k. Pernah. “

Penganalisis berhati-hati terhadap Bitcoin kerana empat faktor utama. Iaitu, peningkatan tekanan penjualan dari pelombong, ketidakpastian di pasaran saham, penyatuan pada titik harga yang sangat penting, dan turun naik yang menurun.

Pelombong yang menjual sejumlah besar Bitcoin bukanlah perkara baru, kerana mereka telah menjual sebahagian besar barang yang mereka tambang setiap hari sejak turun pada 11 Mei.

Tetapi, penjualan pelombong bertepatan dengan faktor-faktor lain yang berkaitan seperti pasaran Bitcoin CME yang pendek. Ini menunjukkan bahawa peniaga profesional menjangkakan penurunan sementara dalam BTC.

Data dari pasaran pilihan Bitcoin menyokong naratif ini. Pada 26 Jun, pasaran pilihan Bitcoin menyaksikan tamat tempoh terbesar dalam sejarah dengan pilihan bernilai $ 675 juta. Walau bagaimanapun, harga BTC tidak menunjukkan lonjakan besar dalam turun naik, yang menunjukkan sebahagian besar pilihan diajukan ketika BTC berada dalam jarak yang ketat antara $ 9,000 dan $ 10,000.

Pada masa ini, pasaran pilihan Bitcoin secara amnya neutral, sementara pasaran niaga hadapan CME kekal rendah. Apabila itu digabungkan dengan fakta bahawa pelombong menjual 1,115 lebih banyak BTC daripada yang mereka lombong sejak 19 Jun, trend mula menjadi suram.

Pelombong Bitcoin menjual lebih banyak BTC daripada yang mereka lombong dalam tujuh hari terakhir.

Oleh itu, mengapa penganalisis positif mengenai trend jangka pendek BTC?
Dalam jangka masa panjang, Pasaran lembu utama akan terwujud. Di atas perkembangan industri yang optimis seperti sokongan yang semakin meningkat dari Fidelity dan penerapan institusi, petunjuk utama makro telah menyala.

Apabila faktor-faktor asas menguat dan industri perlombongan akhirnya pulih dari penyesuaian halving dan kesukaran tinggi dalam dua tahun ini, para peniaga menjangkakan harga Bitcoin akan meningkat dengannya.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!