Perdagangan Venezuela Dan Rusia Meninggalkan USDollar

210

Venezuela dan Rusia sedang berunding untuk menggunakan ruble dalam penyelesaian perdagangan bersama, dengan itu meninggalkan dolar AS yang lazim digunakan dalam transaksi negara-ke-negara. Tambahan lagi, kedua-dua negara sedang mempertimbangkan menggunakan El Petro, cryptocurrency yang dipatenkan minyak negara Venezuela, sebagai satu lagi pertukaran.

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Perwakilan PBB Venezuela, Jorge Valero, memberitahu mengenai rencana perdagangan yang akan datang.

Petro disandarkan kepada nilai setong minyak Venezuela dan mata wang negara, bolivar, disandarkan kepada Petro. Venezuela berharap untuk mengelakkan sekatan dengan melepaskan semula dari USD dan Petro adalah sebahagian daripada proses ini. Ia juga “menukar minyak mentah untuk produk yang diimport”

Diplomat itu menegaskan bahawa hukuman AS terhadap sektor minyak Venezuela, bersama-sama dengan membekukan akaun dolarnya, mempunyai kesan negatif yang besar terhadap ekonomi negara. Langkah-langkah tersebut telah menghalang negara Amerika Latin akses percuma kepada sokongan kewangan dan pelaburan antarabangsa dalam sektor minyaknya.

Perbendaharaan AS mengenakan sekatan terhadap kerajaan Venezuela dan pertukaran Evrefinance selepas pelancaran Petro. Perbendaharaan menulis bahawa “Penglibatan Evrofinance dalam Petro menunjukkan harapan Maduro bahawa Petro akan membenarkan Venezuela memintas sekatan kewangan A.S..”

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!