Perdagangan vs Perlombongan pada tahun 2020

59

Pelaburan dalam cryptocurrency boleh kelihatan berbeza dengan pelbagai cara. Anda berpeluang melabur dalam alatan perkakasan yang diperlukan untuk perlombongan dan pengesahan cryptocurrency atau anda boleh membeli coin atau token dan membuat spekulasi di pasaran bebas atau anda boleh memutuskan untuk melabur dalam teknologi yang menjadi asas kepada cryptocurrency dan perkembangan lain.

Walau bagaimanapun, setiap pelabur, tua atau muda, memerlukan titik permulaan yang kukuh dan selamat pada awalnya. Tidak kira bagaimana pelaburan itu, ia memerlukan maklumat yang selamat dan boleh dipercayai untuk membenamkan diri dalam dunia cryptocurrency dan bertahan dalam jangka masa panjang. Platform yang dipercayai untuk memperdagangkan cryptocurrency juga amat penting.

Spekulasi vs Perlombongan
Pada dasarnya, kedua-dua spekulasi di pasaran bebas dan perlombongan mempunyai undang-undang yang serupa dan merupakan cara yang sah untuk melabur dalam cryptocurrency. Untuk berjaya anda tidak boleh memandang rendah bahawa setiap pelaburan memerlukan tahap penyelidikan yang bagus.

Spekulasi
Pada pandangan ini, perniagaan spekulatif nampaknya merupakan usaha yang paling mudah. Anda pergi ke bursa cripto yang dipercayai seperti Binance dan beli beberapa cripto spekulasi pilihan anda, tunggu beberapa minggu dan Tada! Keuntungan. Tidak ada yang lebih mudah daripada itu, bukan?
Salah! Jenis pelaburan ini memerlukan sekurang-kurangnya pemahaman yang tepat tentang bagaimana cryptocurrency terpilih berfungsi. Dari rangkaian khas cryptocurrency hingga cara persetujuan dicapai, hingga teknologi itu menjadi dari ciri koin dan token. Dengan itu barulah pelabur dapat memahami dengan lebih baik bila masa membeli, bila masa menjual dan bila masa HODL (HODL adalah istilah yang digunakan dalam kripto dengan makna berpegang pada mata wang walaupun pada masa-masa buruk).

Malah para pelabur yang melihat diri mereka sebagai pedagang yang berpengalaman harus banyak membaca dari masa ke semasa. Ini kerana pasaran cryptocurrency cenderung turun naik lebih banyak daripada aset lain yang diperdagangkan. Setiap cryptocurrency juga mempunyai ciri-ciri khusus yang dapat menyebabkan koin atau token tertentu berkerja lebih baik daripada yang lain pada suku masa tertentu.

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Perlombongan
Secara dasar, perlombongan kelihatan menguntungkan dalam konsep sederhana. Walau bagaimanapun, jika anda melihat lebih dekat mekanisme, pelombongan ternyata agak mahal atau agak rumit. Sebagai contoh, jika seseorang ingin “melombong” bitcoin, mereka mesti melabur dalam perkakasan pengkomputeran seperti mesin ASIC atau GPU –
Sekiranya “pelombong” ingin melihat di luar pelombongan bitcoin dan mengetahui bagaimana dia dapat menjana wang melalui yuran transaksi di rangkaian lain, ada beberapa perkara yang harus diketahui. misalnya, untuk mengetahui bagaimana cryptocurrency tertentu mencapai persetujuannya. Contoh seperti konsep proof of stake, anda mesti mempunyai modal awal yang kecil dalam bentuk coin atau token sebelum anda dapat menyumbang dengan kekuatan perlombongan atau pengkomputeran.

Secara dasar kedua-dua cara pelaburan ini tetap akan menguntungkan jika diletakkan tempoh matang 3-5 tahun.

Pada masa ini, cryptocurrency mempunyai banyak kegunaan yang menarik, dan walaupun dengan kemerosotan ekonomi global yang disebabkan oleh coronavirus, masa depan nampaknya sangat cerah. Ini terutamanya kerana hanya beberapa cryptocurrency yang berfungsi seperti mata wang. Banyak yang direka untuk digunakan bersama dengan teknologi lain.
Sebagai contoh, untuk penghasilan laporan dan penyusunan rantaian bekalan – suatu keharusan di dunia dimana sebahagian besar pembelian dilakukan melalui penghantaran dalam talian atau mungkin juga kemampuan untuk menghubungkan semua bank dan semua mata wang tanpa dikenakan yuran besar atau kelewatan pembiayaan.

Sebagai paradigma baru, cryptocurrency dapat mengatasi masalah pertumbuhan ekonomi semasa dan global, merevolusikan masyarakat, dan mempermudah hidup kita bersama

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!