Perlumbaan Stablecoin Bermula Apabila Wall Street beralih ke DeFi

33

Pelabur, pengguna crypto awal, dan CEO pertukaran Gemini, Tyler Winklevoss, meramalkan bahawa persaingan antara stablecoin akan benar-benar bermula sebaik sahaja Wall Street beralih ke kewangan terdesentralisasi, atau DeFi, semasa wawancara baru-baru ini dengan The Defiant’s Camila Russo.

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Namun, di sebalik pandangan optimisnya terhadap DeFi, pengasas bersama Gemini menegaskan bahawa industri kripto pada masa ini tidak menawarkan aplikasi yang mendorong penggunaan dari luar komuniti mata wang maya.

Persaingan antara stablecoin belum bermula
Dalam temu bual dengan The Defiant, Tyler Winklevoss meramalkan bahawa perlumbaan sebenar antara stablecoin tidak akan berlaku sehingga Wall Street berminat dengan DeFi:

“Apabila Wall Street ingin mula melabur dalam kewangan yang terdesentralisasi, mereka memerlukan mata wang. Apabila [Real Estate Investment Trust] yang terdesentralisasi membayar dividen atau saham, adakah ia akan membayarnya kepada pelabur di Ether? Mungkin bukan kerana turun naik, tetapi dalam stablecoin. “

Walau bagaimanapun, Tyler menawarkan penilaian yang memberangsangkan terhadap banyak projek stablecoin yang ada, dengan menyatakan:

“Sebilangan besar koin stabil ini, mereka hanya menyimpan simpanan tunai mereka sendiri untuk menaikkan aset di bawah pengurusan untuk memberikan persepsi ini bahawa ia lebih besar daripada yang ada. Saya fikir ia adalah omong kosong. Orang melihatnya. “

Penjanaan hasil adalah cadangan nilai crypto kritikal
Tyler Winklevoss juga menekankan penawaran nilai aset kripto dengan menawarkan hasil faedah dari saham atau protokol DeFi di tengah ekonomi global yang merosot, dengan menyatakan:

“Sangat penting dalam persekitaran ini dengan kadar faedah sifar, mungkin kadar faedah negatif, berpotensi hiperinflasi, adalah kemampuan untuk memperoleh hasil di mana saja seperti 5%, 6%, sama ada ia menguntungkan atau anda tahu, pasaran wang DeFi,” katanya. .

Tyler mendedahkan bahawa Gemini merancang untuk memberikan sokongan yang lebih besar untuk aset kripto “yang mendorong revolusi DeFi,” yang menyatakan bahawa syarikat itu akan berusaha untuk menawarkan kedua-dua perkhidmatan perdagangan dan jagaan.

Walaupun bersemangat untuk masa depan, CEO Gemini tidak percaya ekosistem crypto belum menghasilkan aplikasi pembunuh yang mampu mendorong penggunaan arus perdana pada skala yang signifikan.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!