Pertubuhan Perdagangan Baru promosi Blockchain yang Ditubuhkan di Switzerland

120

Sebuah organisasi baru yang dikenali sebagai Capital Markets and Technology Association (CMTA) telah dibentuk di Switzerland untuk memudahkan penggunaan teknologi blockchain di pasaran kewangan, menurut kenyataan akhbar yang diterbitkan pada 12 Jun.

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

CMTA ditubuhkan di Geneva oleh pemimpin Swiss dalam perbankan dalam talian Swissquote, penyedia perisian pasaran Temenos, dan firma undang-undang terbesar negara Lenz & Staehelin. Menurut siaran media, CMTA akan memberi tumpuan kepada mewujudkan piawaian terbuka dan toolkit yang boleh digunakan oleh pelbagai jenis syarikat untuk meningkatkan modal dengan menggunakan teknologi baru dan digitalisasi.

Jacques Iffland, kerusi CMTA, dan rakan kongsi di Lenz & Staehelin, mengulas mengenai penubuhan syarikat:

“Teknologi blockchain berpotensi untuk mengurangkan kerumitan sistem pasaran modal dan mengurangkan halangan kemasukan untuk permulaan. Kekurangan kepastian undang-undang sekarang semakin perlahan – dan berpotensi menjejaskan – perkembangannya dalam bidang ini. daripada piawaian terbuka yang disokong oleh industri, CMTA bertujuan untuk memudahkan akses kepada pembiayaan untuk perniagaan, akhirnya menyumbang kepada nilai penciptaan di seluruh ekonomi. ”

CMTA dilaporkan telah ditubuhkan sebagai persatuan bukan-untung, bukan kerajaan, dengan syarikat terkemuka dari pelbagai sektor industri di jawatankuasanya. Pihak pengasas aktif dalam pelbagai bidang, dan masing-masing mengejar tujuan mereka sendiri dengan mengintegrasikan blockchain

Switzerland telah lama menarik perhatian sebagai negara kritikal dan penghalang blok-blok berkat “Crypto Valley,” pusat fintech, blockchain, dan aktiviti mata wang digital di canton Zug.

Bandar Switzerland Zug mengumumkan ia akan mengadakan undian perbandaran berkuasa blockchain musim panas ini. Undian percubaan yang akan datang akan melaksanakan sistem ID digital bandaraya (eID) yang dilancarkan pada November 2017. Sistem ini akan membolehkan rakyat mengundi melalui peranti mudah alih mereka.

Awal minggu ini, negara yang mengundi terhadap referendum yang disebut “wang berdaulat” “sovereign money referendum”, yang telah diluluskan, akan memberikan kawalan bank pusat tunggal untuk menghasilkan wang, membatalkan kelayakan bank perdagangan daripada “penciptaan” wang untuk tujuan kredit dan pinjaman.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!