Pesuruhjaya Sekuriti berkata Bitcoin ETF Pasti Akan Diluluskan ‘Akhirnya’

403

Pesuruhjaya di Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa A.S. (SEC) percaya dana yang diperdagangkan bitcoin (ETF) akhirnya akan diluluskan.

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Robert J. Jackson Jr, dalam satu wawancara yang diterbitkan oleh sumber berita kerajaan- Roll Call pada hari Rabu, berkata:

“Akhirnya, saya fikir seseorang akan memenuhi standard yang telah kami tetapkan di sana? Saya harap demikian, ya, dan saya fikir begitu. “

Beberapa cadangan ETF bitcoin telah memfailkan kelulusan SEC, tetapi belum ada lampu hijau.

Jay Clayton, pengerusi SEC) berkata beliau tidak melihat laluan kepada kelulusan ETF cryptocurrency sehinggalah kebimbangan terhadap manipulasi pasaran ditangani.

Sekretariat SEC telah menolak sekurang-kurangnya 10 cadangan sedemikian. Ogos lalu, ia menolak tujuh fail daripada ProShares, Direxion dan GraniteShares. Sehari kemudian, pengawal selia berkata ia akan mengkaji semula cadangan itu.

Pada bulan Julai, SEC untuk kali kedua menolak cadangan Cameron dan Tyler Winklevoss untuk menyenaraikan ETF bitcoin di Bats Exchange BZX.

Membincangkan cadangan Winklevoss dengan Roll Call, Jackson berkata ia bukan “kes yang sukar, tetapi risiko manipulasi dan bahaya kepada pelabur adalah” besar “, sementara pasaran mempunyai masalah kecairan yang sangat serius.

Pesuruhjaya Sekuriti SEC lain lebih pragmatik mengenai kemungkinan ETF bitcoin. Kembali pada bulan Julai, Hester Peirce berkata perubahan peraturan yang dicadangkan oleh Winklevoss “memenuhi piawaian status  bahawa kami harus membenarkan BZX untuk menyenaraikan dan berdagang produk dagangan yang berasaskan bitcoin (‘ETP’).”

Penolakan SEC jelas tidak menghalang semua daripada cuba membuat kejayaan ETF.

Bulan lalu, disebabkan oleh penutupan kerajaan A.S. menarik balik perubahan peraturan yang dicadangkan itu, jika diluluskan, akan membersihkan jalan bagi ETF bitcoin yang disokong oleh VanEck dan SolidX.

JBulan Januari, Bitwise Asset Management mengumumkan pelannya untuk melancarkan ETF bitcoin.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!