“PETRO” – Crypto Centralized Pertama Bersandarkan Harga Minyak Venezuela

461

Bank-bank di Venezuela telah diperintahkan untuk menggunakan Petro, cryptocurrency yang dilancarkan kerajaan Maduro, sebagai unit akaun dalam negara.

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

Stesyen Tv tempatan melaporkan pada hari Selasa bahawa “semua data kewangan” mesti ditukarkan dalam bolivar(mata wang rasmi Venezuela) –   petro yang dilancarkan kini. Kerajaan Maduro telah mendakwa tanpa bukti, telah menaikkan berbilion USD semasa presale awal tahun ini, walaupun ditolak dari pemimpin pembangkang di negara itu dan juga pengkritik antarabangsa, termasuk kerajaan A.S..


Malah, pada bulan Mac, Presiden A.S. Donald Trump telah meluluskan sekatan baru terhadap Venezuela yang secara khusus mensasarkan petro (cryptocurrency).

Sebelum ini diumumkan bahawa syarikat minyak dan gas milik negara Petróleos de Venezuela (PDVSA), akan mula menggunakan petro sebagai unit akaun, dan pegawai juga telah diperintahkan pencen bakal dibiayai kerajaan dan gaji berlabuh dalam bentuk crypto. Berita terkini juga menyentuh laporan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu yang menyatakan bahawa sejak tahun 2014, 2.3 juta orang telah melarikan diri Venezuela di tengah-tengah krisis ekonomi negara. Malah Amerika juga mengeluarkan larangan

Nampaknya Nato kini ingin masuk campur dalam pengurusan negara Venezuela, ini kerana proxy mereka di Venezuela sudah beralih idealogi kearah Brics.

Kini Blocky.my membuka kelas pada setiap hari Jumaat malam. Hanya 10 terawal yang daftar sahaja dipilih. Jika penuh anda boleh tunggu giliran Jumaat seterusnya. Tempah nama anda di link ini.

DAFTAR NAMA ANDA DIBORANG INI : DAFTAR SEKARANG JADI YANG TERAWAL

Jika anda ingin memerlukan perkhidmatan dari Blocky.my dalam pengurusan Aset Digital. Sila PM admin di Facebook Page Blocky 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!