Petro mula Berluasa di Venezuela

5

Pemerintah Venezuela mengumumkan pada 11 Jun bahwa hampir 15% dari semua pembayaran bahan bakar di stesen minyak di seluruh negara dilakukan menggunakan Petro (PTR). Kenaikan ini berlaku pada minggu pertama rancangan baru yang disokong negara untuk mempromosikan penggunaan token secara meluas.

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Menurut laporan dari Ultimas Noticias, 40% transaksi PTR melalui stesen asing.

Mengimbangi persekitaran crypto Venezuela?
Blog Geopolítica Coyuntural mengatakan bahawa penggunaan Petro akan memperkuat keseimbangan dan penyesuaian nilai antara pasaran primer dan sekunder, “memungkinkan untuk membina struktur ekonomi dan stabil untuk persekitaran crypto di negara ini.”

Warganegara menggunakan penyelesaian teknologi biometrik untuk memproses pembayaran dalam token yang disokong minyak melalui stesen minyak di seluruh Venezuela.

Artikel media tempatan, meyakinkan para pembaca bahawa Petro sendiri telah “menetapkan tonggak yang belum pernah terjadi sebelumnya”, seperti didakwa sebagai crypto pertama yang digunakan oleh para senior di dunia. Tuntutan ini datang walaupun terdapat perintah eksekutif yang dikeluarkan oleh Presiden Amerika Syarikat, Donald Trump, untuk membenarkan penggunaan token Venezuela.

Keraguan terhadap kesan positif Petro terhadap ekonomi Venezuela
Seperti yang dilaporkan pada bulan April, sejak pelaksanaannya di Venezuela, Petro belum diterima dengan baik dalam konteks antarabangsa.

Baru-baru ini, Jabatan Negara Amerika Syarikat menawarkan ganjaran 5 juta USD untuk maklumat yang dapat membantu mengesan lokasi Penguasa Aset Kripto dan Aktiviti Berkaitan semasa, Joselit Ramírez.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!