Platform Blockchain Untuk Industri Insurans

211

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

iXledger, sebuah syarikat yang ditubuhkan pada awal tahun 2017 di London, U.K., telah melancarkan Blockchain Insurance, sebuah platform yang membolehkan syarikat blockchain mendapatkan sebut harga insurans perniagaan berdasarkan penilaian risiko. Platform ini membentangkan pendedahan dalam metrik yang berkaitan dengan penaja jamin dan penanggung insurans.

Syarikat itu mengatakan bahawa pasukan itu telah melancarkan platform dengan kerjasama pakar di pasaran insurans London. Ia khusus disesuaikan untuk melindungi perniagaan blockchain daripada risiko yang berkaitan dengan ancaman undang-undang, pendedahan kewangan, risiko internet dan jenayah siber.

Walaupun iXledger mula ico pada 11 Julai 2017, dan harga nya jatuh kini dan masih belum pulih dari harga ICO , namun penulis menggambarkan potensi blockchain bakal di implikasi dalam industri Insurans dimasa akan datang.

Layari laman Web iXledger  :  https://www.ixledger.com/

Platform iXledger menyediakan beberapa servis yang menyokong broker dan penaja jamin melalui proses insurans. Penilaian risiko membantu mereka dengan model terperinci, yang memberi skor kepada tujuh faktor utama – termasuk review syarikat , kewangan, teknologi, keselamatan, pelanggan dan pengurusan.

Sistem itu kemudiannya membentangkan aplikasi ke pasaran dan, apabila insurans telah dilaksanakan dengan menggunakan platform, ia menerbitkan rekod di dasar blok Ethereum.

“Rekod ini boleh digunakan untuk menunjukkan pelabur tentang potensi dan pihak ketiga yang berminat untuk pelaburan insurans telah disediakan, dengan in akan meningkatkan legitimasi perniagaan dan meringankan risiko,” kata laman web platform itu.

Menurut syarikat itu, projek ini menggunakan teknologi blockchain untuk menawarkan ketelusan data untuk memberi perkhidmatan kepada pasaran insurans yang dianggarkan mengumpul $ 7 bilion pada tahun 2018.

International Data Corp mencadangkan jumlah dana yang akan dibelanjakan untuk blockchain Penerimaan di seluruh dunia adalah sekitar $ 2.1 bilion pada tahun 2018, naik dari $ 945 juta pada 2017. Pasaran teknologi blockchain dijangka meningkat kepada $ 2.3 bilion menjelang 2021.

Token IXT platform memberi pengguna akses kepada perkhidmatan iXledger. Syarikat itu berhasrat untuk menjadikannya tersedia untuk digunakan dalam ekosistem insurans yang lain, termasuk SelfInsuranceMarket, projek insurans InsChain dan pasaran fidentiaX, dan juga untuk meneruskan kerjasama dengan pembekal perkhidmatan lain dalam industri insurans.

IXT kini didagangkan di exchanger Hitbtc

Tidak hairanlah lepas ni kalau dengar banyak crypto yang menawarkan servis Insurans , malah company insurans seperti Prudential , MCIS , ING serta beberapa lagi syarikat insurans lain berpotensi bakal mengimplikasi crypto dalam pembayaran dan pelaburan.

Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Disclaimer : Blocky tidak dibayar untuk mengiklankan coin ini, blocky.my hanya menyajikan info berita semasa industri crypto. Berita semasa banyak diguna pakai oleh traders bijak mencari peluang dalam percaturan pelaburan.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!