Platform Chat/Crypto STATUS Membuang 25% Kakitangan Berikutan Penurunan Pasaran Crypto

246

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Platform chat – Status yang berasaskan Ethereum (ETH), membuang kira-kira 25 peratus daripada kakitangannya akibat penurunan pasaran cryptocurrency baru-baru ini.

Ditubuhkan pada tahun 2017 di Switzerland, Status adalah aplikasi mudah alih berasaskan Ethereum yang membolehkan penggunanya untuk berbual, berurusniaga, dan mengakses aplikasi yang terdesentralisasi (DApps).

Dalam pengumuman itu, pengasas bersama Jarrad Hope berkata status adalah “jauh lebih besar daripada yang kita dapat bertahan” dalam persekitaran pasaran menurun, di mana syarikat itu tidak bersedia untuk senario ETH menjatuhkan lebih 80 peratus sejak bulan Ogos.

“Ini dikukuhkan , kerana tidak mempunyai rakan perbankan yang mantap kerana kesukaran membuka akaun perbankan untuk projek crypto hingga Q2 tahun ini.

Menurut Status, 25 peratus kakitangannya adalah “tidak penting” untuk projek pertumbuhan jangka panjang syarikat, dan oleh itu dibebaskan. Pekerja yang tinggal diminta untuk mengambil tindakan tegas dan secara puratanya akan diberikan sejumlah SNT mata wang maya asli “untuk membantu mengimbangi pemotongan dan menyelaraskan kejayaan rangkaian.”

Pada bulan November, satu lagi permulaan yang berasaskan cryptocurrency, Steemit, telah meletakkan lebih daripada 70 peratus kakitangannya akibat kemalangan pasaran cryptocurrency, dan memulakan penyusunan semula struktur. Penurunan dalam pasaran crypto baru-baru ini yang dikatakan mengakibatkan penurunan pengembalian mata wang fiat dari jualan token automatik AUE syarikat. Di samping itu, kos menjalankan nod Steem telah meningkat.

Pasaran crypto mengalami kejatuhan keras pada 14 November, dengan Bitcoin (BTC) merosot dari harga dagangan purata sekitar $ 6,400 hingga serendah $ 5,506. Minggu ini, syiling utama turun lebih rendah, serendah $ 3,199, manakala titik harga terendah ETH ialah $ 83.50.

 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!