Portal Web ICO Pertama Thailand diluluskan SEC

347

Pengatur sekuriti Thailand telah meluluskan portal laman web pertama penawaran permulaan duit syiling pertama (ICO) di negara itu, berita harian tempatan Bangkok Post melaporkan pada 12 Mac.

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Lembaga pengarah Suruhanjaya Sekuriti dan Sekuriti Thailand (SEC) dilaporkan telah memberi kebenaran kepada portal ICO yang pertama membolehkan untuk menyaring ICO, melakukan usaha wajar, mengesahkan kod sumber kontrak pintar dan menjalankan prosedur KYC. Pengendali portal ICO dilaporkan sebagai entiti asing.

Archari Suppiroj, pengarah jabatan fintech di SEC, dilaporkan memberitahu Bangkok Post,

“portal ICO yang pertama di Thailand telah dimuktamadkan untuk kelulusan rasmi dengan agensi-agensi kerajaan yang berkaitan seperti Kementerian Perdagangan. […] Urus niaga ICO yang pertama akan ditawarkan untuk tawaran awam dalam masa terdekat di bawah perintah raja aset digital. “

Menurut Archari, pasaran ICO telah mula matang dari idea berasaskan projek dan tidak ketara kepada ICO yang disokong oleh aset fizikal. Archari juga mendedahkan bahawa “pada masa hadapan” SEC akan mengeluarkan kriteria yang membolehkan syarikat untuk memberi sekuriti dan aset lain.

Pada mulanya, SEC itu bertujuan untuk membersihkan portal ICO yang pertama untuk beroperasi secara sah November lalu, dengan rancangan “untuk meluluskan setiap tawaran ICO, yang mungkin bermula pada bulan Disember.”

Disember lalu, Thai SEC mengumumkan pelannya untuk mempertimbangkan peraturan-peraturan melonggarkan yang membentuk “penghalang” kepada ICOs, walaupun akan ada penyertaan atas penyertaan. Tipsuda Thavaramara, setiausaha umum SEC Thai kemudian berkata:

“Garis panduan yang dicadangkan ini adalah usaha untuk mencari keseimbangan yang lebih besar dalam proses pengawalseliaan dan mengurangkan halangan pengawalseliaan, sambil mengambil kira pengurusan risiko dan perlindungan pelabur.”

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!