Presiden Rusia Putin Perintah Kerajaan untuk Mengadoptasi Peraturan Crypto menjelang Julai 2019

396

Presiden Rusia Vladimir Putin telah mengeluarkan tarikh akhir untuk kerajaan mengamalkan peraturan untuk industri aset digital, menurut arahan untuk Perhimpunan Persekutuan. Dokumen itu diterbitkan di laman web rasmi Presiden Rusia, Kremlin.ru, pada 27 Feb.

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Menurut dokumen tersebut, Presiden. Putin telah memerintahkan kerajaan untuk menguatkuasakan peraturan yang berkaitan dengan kripto pada 1 Julai 2019. Presiden telah meminta Majlis Persekutuan Rusia dan Perhimpunan Persekutuan Rusia (Duma Negeri Rusia) untuk mengadoptasi peraturan semasa sesi musim bunga 2019.

Khususnya, dokumen itu memerlukan penggunaan undang-undang persekutuan yang bertujuan untuk membangunkan ekonomi digital, termasuk pengawalan penyelesaian digital undang-undang sivil. Perundangan juga harus merangkumi rangka kerja pengawalseliaan untuk aset kewangan digital, serta menarik sumber kewangan yang lebih besar berdasarkan teknologi digital.

Arahan baru oleh Pres. Putin menyuarakan kenyataannya sebelum ini pada 2018, ketika beliau memerintahkan pemerintah untuk menetapkan peraturan untuk perdagangan Bitcoin (BTC) dan kriptografi lain, penawaran duit syiling permulaan (ICOs) dan pelombongan crypto pada Julai 2018.

Parlimen Rusia meluluskan undang-undang dalam bacaan pertamanya pada Mei 2018, namun pada musim gugur, semua istilah-istilah yang berkaitan dengan crypto dan token telah digantikan dengan istilah “hak digital,” sementara takrif perlombongan crypto juga dipotong dari rang undang-undang. Oleh itu, rang undang-undang peraturan crypto Rusia dihantar kembali ke peringkat bacaan kedua pada Disember 2018.

Baru-baru ini, kedai kewangan Rusia Rambler melaporkan bahawa Rusia Negeri Duma merancang untuk mengkaji dan mengadopsi peraturan cryptocurrency baru pada bulan Mac.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!