Projek DeFi Cosmos (ATOM) Dilancarkan di Mainnet Dengan Cagaran BNB

7

Projek kewangan terdesentralisasi Kava telah dilancarkan di blockchain Cosmos, memberi pengguna kemampuan untuk meletakkan BNB sebagai jaminan untuk menerima stablecoinnya, USDX.

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

Protokol Kava desentralisasi kewangan (DeFi) dilancarkan secara rasmi di Mainnet Cosmos (ATOM), dengan onboarding awal Binance Coin (BNB) sebagai bentuk jaminan.

Kava berfungsi dengan cara yang serupa dengan MakerDAO (MKR), yang membolehkan pengguna menyimpan aset crypto dan meminjam stablecoin Kava, USDX. Projek ini memfokuskan pada penyediaan interoperabilitas kepada DeFi, dan berjanji untuk memberikan jaminan dari rantai lain termasuk Bitcoin (BTC) dan Ethereum (ETH).

Bentuk cagaran awal adalah BNB, yang memberikan token Binance kes penggunaan DeFi. Bukan rahsia lagi bahawa pertukaran berusaha memperkenalkan tokennya kepada DeFi, yang sebelumnya terlibat dengan Equilibrium yang berpusat di EOS.

Kava diinkubasi oleh Binance Launchpad, yang kemungkinan mempertimbangkan keputusan untuk hanya menerima BNB semasa pelancaran. Ketua Pegawai Eksekutif Binance, Changpeng Zhao, menyatakan bahawa “Kava sedang membuat kes penggunaan lain untuk BNB, yang membawa nilai tambahan untuk pengguna BNB.”

Pelancaran ini disertai dengan hadiah promosi yang memberi penghargaan kepada pemberi pinjaman Kava dengan token projek, yang dapat digunakan untuk mengambil bahagian dalam pemerintahannya.

Projek Kava adalah yang pertama seumpamanya dilancarkan di Cosmos, sebuah projek yang memberi penekanan yang besar pada interoperabilitas dengan blockchain lain. Cosmos SDK juga menguatkan Binance Chain, yang menjadikan penyatuan BNB di Kava menjadi lebih mudah.

Terdapat banyak projek di platform kontrak pintar alternatif yang ingin meniru Ethereum DeFi dalam beberapa cara. Sebagai contoh, versi salinan yang disisipkan dari Pembuat cagaran tunggal lama dikeluarkan di Tron (TRX) pada bulan Mac.

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, EOS mempunyai analog Maker sendiri dalam Equilibrium. Projek ini mengambil jalan yang serupa dengan Kava dengan penyatuan jaminan Bitcoin, dilaksanakan beberapa hari sebelum keputusan serupa dari Maker.

Walaupun Kava boleh beroperasi dalam menerima aset rentas rantai, belum ada projek lain yang dapat disusunnya. Ketua Pegawai Eksekutif Kava, Brian Kerr, memberitahu bahawa visi Kava adalah menjadi “hab DeFi” dalam model hub dan zon Cosmos.

Dia percaya bahawa seni bina memudahkan projek Ethereum DeFi lain seperti Compound dan Augur disalurkan ke Cosmos, walaupun dia melihat tiga cara yang berbeza ini dapat dilakukan.

Mereka dapat menggunakan jambatan Ethereum ke zon Cosmos “untuk mengekalkan kesan rangkaian yang ada dan tidak perlu menulis semula pangkalan kod mereka.” Tetapi dia juga menyebutkan bahawa projek lain hanya dapat berpindah ke Cosmos untuk mendapat keuntungan dari infrastruktur yang lebih baik.

Akhirnya, cara lain adalah melalui penyatuan langsung dengan Kava:

“Banyak kontrak pintar di Ethereum tidak memerlukan keselamatan mereka sendiri, tetapi akan mendapat manfaat daripada berada di ekosistem kosmos. Saya membayangkan Compound atau sistem yang serupa dengan Compound yang dibina terus di beberapa Hub yang lebih besar di Cosmos seperti Kava. “

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!