PSG Kelab Bola Perancis Kini Lancar Crypto Tersendiri

117

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Paris Saint-Germain (PSG), sebuah pasukan bola sepak Perancis di liga utama negara tersebut, merancang untuk mengeluarkan sendiri cryptocurrency sebagai cara untuk memberi insentif kepada penyertaan dari peminatnya di seluruh dunia.

PSG, yang mempunyai pemain terkenal termasuk bintang Brazil Neymar, mengumumkan perkongsian pelbagai tahun pada hari Selasa dengan permulaan blockchain yang berpangkalan di Malta yang dipanggil Socios akan menangani teknologi untuk tawaran Fan Token Offering.

Menurut laman berita Perancis, PSG kini memandang tarikh akhir musim bunga 2019 untuk mula mengeluarkan token digital dan menjadikannya berpotensi menjadi salah satu kelab bola sepak pertama mempunyai crypto tersendiri.

Daripada peranan monetari untuk coin PSG, matlamatnya adalah untuk membolehkan para peminat yang memegang token itu untuk dapat mengundi dan memutuskan perkara-perkara kurang strategik, seperti pilihan jersi pasukan atau lawan dalam perlawanan persahabatan, kata laporan itu.

Pemilikan Token akan memberikan akses peminat ke lebih banyak tawaran eksklusif seperti bertemu dengan pemain dalam perlawanan tertentu. Dengan mengguna blockchain sebagai teknologi asas untuk penerbitan, PSG berkata harapannya adalah untuk membuat proses pengundian lebih selamat dan telus, dengan urus niaga/voting dilihat secara terbuka.

Layari Laman Web : https://www.socios.com/

Pegawai perkongsian ketua PSG, Marc Armstrong mengulas pengumuman itu:

“Paris Saint-Germain bertekad untuk memanfaatkan peluang-peluang yang dapat diberikan oleh cryptocurrency. Teknologi revolusi ini akan memberi impak penting kepada strategi perniagaan keseluruhan kelab dan cara kami terlibat dengan fanbase kami.”

Dengan berita itu, PSG mengikuti kelab-kelab bola sepak Eropah lain untuk merangkul idea blockchain dan cryptocurrency. Blocky.my melaporkan bulan lalu bahawa tujuh kelab utama dalam Liga Perdana U.K, termasuk Newcastle United, Crystal Palace, dan Leicester City menandatangani perjanjian dengan eToro firma pelaburan dalam talian untuk membenarkan pembayaran penajaan dalam bitcoin.

Pada bulan Ogos, Kesatuan Persatuan Bola Sepak Eropah (UEFA) mengatakan ia telah menyelesaikan “percubaan yang berjaya” bagi permohonan tiket berdasarkan blokchain untuk perlawanan antara dua kelab utama Sepanyol.

Layari Laman Web : https://www.socios.com/

 

 

Kini Blocky.my membuka kelas pada setiap hari Jumaat malam. Hanya 10 terawal yang daftar sahaja dipilih. Jika penuh anda boleh tunggu giliran Jumaat seterusnya. Tempah nama anda di link ini.

DAFTAR NAMA ANDA DIBORANG INI : DAFTAR SEKARANG JADI YANG TERAWAL

Jika anda ingin memerlukan perkhidmatan dari Blocky.my dalam pengurusan Aset Digital. Sila PM admin di Facebook Page Blocky 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!