Pundi-X Cipta Telefon Blockchain Tanpa Syarikat Pra-bayar

517

Setelah melancarkan crypto yang berasaskan Point-of-Sale (POS) awal tahun ini dengan matlamat membuat pembayaran cryptocurrency lebih mudah di mana sahaja, Pundi X kini mendakwa telah membuat panggilan telefon blockchain yang pertama,

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Panggilan itu dibuat pada peranti terbaru yang dipanggil XPhone, dalam acara dua hari Summit XBlockchain di Inaya Putri, Bali.

XPhone adalah telefon blockchain yang tidak menggunakan mana-mana syarikat pra-bayar mudah alih berpusat untuk berfungsi. Ia berfungsi di blokchain X yang dibuat oleh Pundi X.

Fungsi Block X adalah untuk menyelesaikan beberapa masalah yang dihadapi dengan platform blockchain semasa seperti skala, penerbitan mudah bagi aplikasi terdesentralisasi (dApps ), dan desentralisasi internet.

Menurut Huang, fungsi blockchain baru X dilengkapi dengan lima komponen penting yang menjadikannya penyelesaian yang benar-benar berkesan. Ini termasuk Fungsi X OS, Fungsi X Blockchain, Fungsi X IPFX, Protokol FXTP, dan Docker Fungsi X.

Para pemaju di Pundi X mendakwa Fungsi X OS dibina di belakang OS Android 9.0, yang menjadikan ia serasi dengan aplikasi Android, menjadikannya lebih mudah bagi pemaju dan pengguna untuk beralih ke platform lain.

Pengguna dapat berkongsi data dengan cara yang sama seperti yang mereka lakukan dalam internet dengan selamat menerusi blockchain, sementara pemaju dengan cepat dan mudah menerbitkan aplikasi terdesentralisasi melalui FXTP,

Minggu lalu, Blocky.my melaporkan keputusan biro kredit rasmi UAE untuk melancarkan emCash mata wang digital negara untuk memacu penggunaan mata wang digital. Bandar itu juga akan melancarkan peranti POS merentas kerajaan dan kedai runcit dengan kerjasama Pundi X, yang akan membolehkan pengguna crypto di Dubai membuat pembelian barangan dan perkhidmatan. Pundi X bukanlah satu-satunya syarikat yang bekerja di “telefon blockchain.” Pengeluar telefon pintar HTC dan permulaan cryptocurrency Sirin Labs juga sedang mengusahakan variasi konsep ini.

 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!