Rakyat Turki Segera Tukar Duit Mereka Ke BTC!!, Mata Wang Lira Diambang Kemusnahan!!

594

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Media arus perdana Dunia melaporkan Krisis mata wang Turki iaitu Lira sedang mengalami kejatuhan yang sangat teruk dan bakal diambang kemusnahan (totally collapse)

Malah dilaporkan kebanyakkan rakyat turki mengambil langkah drastik menukar matawang Lira mereka ke Bitcoin (BTC) untuk mengelak inflasi ekonomi ketika ini. Secara tidak langsung BTC buat pertama kali dalam tahun 2018 , mencecah dominan sehingga 51.2% dengan nisbah 1 crypto menentang 1817 crypto yang diiktiraf di Coinmarketcap.

Turki telah melihat peningkatan dalam minat pengguna di Bitcoin sejak lira, yang telah berkurang daripada nilai berbanding dolar sejak Januari, dengan pantas merosot ke paras terendah sepanjang masa akibat faktor geopolitik antara Reccep Tayib Erdogan dengan Donald Trumph.

Menurut data dari Google Trends, minat pada Bitcoin meningkat dengan ketara pada bulan Ogos, sementara bursa tempatan Turki telah menyaksikan jumlah kadar keuntungan meletup sebanyak 150 peratus minggu ini sahaja. Sebagai penggubal undang-undang yang menggubal kawalan modal, status cryptocurrency di negara Turki masih tidak menentu. Walaupun kedudukan rasmi Turki menunjukkan bahawa Bitcoin tidak serasi dengan Islam, pertukaran tempatan terus menerima sokongan perbankan penuh, Menurut laporan Akhbar Turki. Pertukaran tersebut telah mula melihat kesan mata wang lira yang meleset sangat teruk dan mendadak, Malah Exchanger Crypto negara Turki iaitu BtcTurk meletakkan harga sekitar $500 USD lebih tinggi per Bitcoin daripada platform asing. Trend itu akan berterusan, jika situasi mata wang lira terus semakin tidak stabil. Kemungkinan juga Erdogan bakal dihancurkan, Sebelum berlaku penaklukan Kota Constinople semula.

Namun Erdogan tetap melawan dalam agenda propaganda peperangan dengan Amerika. Anda boleh ikuti perkembangan dalam laman web ini :

https://www.theguardian.com/business/live/2018/aug/13/turkey-financial-crisis-contagion-fears-hit-markets-as-central-bank-takes-action-business-live?page=with:block-5b716407e4b0cc3a883714a1#block-5b716407e4b0cc3a883714a1

Kini Blocky.my membuka kelas pada setiap hari Jumaat malam. Hanya 10 terawal yang daftar sahaja dipilih. Jika penuh anda boleh tunggu giliran Jumaat seterusnya. Tempah nama anda di link ini.

DAFTAR NAMA ANDA DIBORANG INI : DAFTAR SEKARANG JADI YANG TERAWAL

Jika anda ingin memerlukan perkhidmatan dari Blocky.my dalam pengurusan Aset Digital. Sila PM admin di Facebook Page Blocky 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!