Ramalan BTC mencecah $250,000 USD Pada Tahun 2022

74

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Pelabur modal ventura Tim Draper mengesahkan prediksinya bahawa harga Bitcoin (BTC) akan mencapai $ 250,000 menjelang 2022, semasa perbincangan panel di  Sidang Kemuncak Web Nov. 6

Draper pada mulanya meramalkan bahawa harga BTC akan meningkat sehingga $ 250,000 pada bulan April tahun ini. “Percayalah, ini akan berlaku – mereka akan fikir anda gila tetapi percaya, itu berlaku, ia akan menjadi hebat !,” kata Draper..

Semasa ditanya pada persidangan Sidang Kemuncak Web baru-baru ini sama ada dia masih berpendapat harga BTC akan mengalami 40 kali pulangan dalam tempoh empat tahun dan mencapai $ 250,000, Draper berkata:

“Ya. Kami bercakap […] kira-kira lima peratus bahagian pasaran untuk mencapai $ 250,000. Semua yang kita perlu lakukan adalah menjadikan Bitcoin boleh digunakan untuk membeli kopi Starbucks, dan tiba-tiba dunia hanya membuka dan kemudian mereka berkata ‘Saya mempunyai pilihan ini […] Adakah saya mahu mata wang yang boleh saya ambil dari negara ke negara […] atau adakah saya mahukan seseorang yang melekat saya di satu negara atau satu kawasan geografi dan saya tidak boleh menggunakannya di tempat lain? “

Draper juga mempersoalkan keperluan untuk mata wang fiat atau “mata wang politik,” yang menyatakan “mengapa kita juga mempercayai mata wang yang ditentukan oleh sesetengah parti politik?” Dalam pandangan Draper, bank mengeluarkan wang “setiap kali mereka merasakan apa-apa sebab mereka mahukannya, “dan kemunculan mata wang global” dan “tidak bersifat politik,” dan terbuka akan mengawal wang dari bank kepada rakyat biasa, jelasnya.

Bercakap pada persidangan GovTech Pioneers pada bulan Mei, Draper membentangkan visinya tentang masa depan di mana blockchain menggunakan kontrak pintar sempena kecerdasan buatan (AI) secara besar-besaran akan mengubah peranan dan tanggungjawab negara. “Sekiranya kita menggabungkan Bitcoin, blockchain dengan smart contract dan kecerdasan buatan AI, kita boleh mencipta birokrasi yang sempurna,” katanya.

Pada bulan September, Draper membuat ramalan lain, mengatakan bahawa jumlah permodalan pasaran cryptocurrency akan mencecah $ 80 trilion dalam 15 tahun akan datang. Draper berhujah bahawa slaid yang ketara dalam pasaran cryptocurrency pada bulan-bulan sebelumnya adalah disebabkan oleh orang yang tidak mengguna pakai mata wang digital sebagai kelas aset baru. Draper berkata kemudian:

“Cryptocurrency akan pergi selepas pasaran trilion dolar – ini adalah kewangan, penjagaan kesihatan dan insurans, perbankan, bank pelaburan, malah boleh jadi kerajaan.”

 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!