Ramalan Harga BTC $20,000 Pada 2021

353

Firma penasihat kewangan Canaccord Genuity telah meramalkan bahawa bitcoin (BTC) boleh mencecah $ 20,000 menjelang 2021 berdasarkan retrospektif dalam analisis yang diterbitkan pada 9 Mei.

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Ramalan ini didasarkan pada persamaan rapat antara kitaran harga empat tahun bitcoin semasa rentang 2011-2015 dan 2015-2019.

Canaccord Genuity menunjuk kepada jadual ganjaran perlombongan bitcoin sebagai penyebab yang mungkin untuk kitaran harga empat tahun ini, kerana kejatuhan ganjaran – yang berkurang sebanyak 50% untuk setiap 210,000 blok yang dilombong – telah berlaku begitu jauh sekali setiap empat tahun. Walau bagaimanapun, laporan itu memberi amaran:

“Seperti biasa, kami mengingati pemerhatian ini dengan jelas – ini hanyalah pengiktirafan corak dan analisis fundamental tidak boleh dipercayai.”

Penganalisis Canaccord Genuity, Michael Graham, mengulas harga cryptocurrency pada awal tahun 2018, dengan mengatakan bahawa peningkatan dalam penguatkuasaan peraturan berkemungkinan mempunyai kesan besar ke atas pasaran kripto.

Awal minggu ini, Galaxy Digital Founder dan Ketua Pegawai Eksekutif Michael Novogratz meramalkan bahawa harga bitcoin akan melebihi $ 20,000 menjelang akhir tahun 2020. Novogratz tidak memberikan rasional tertentu untuk disabitkan, tetapi mencatat bahawa bitcoin sedang berada di “bull-run” dan pertumbuhan harga mata wang kriptografi yang lain.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!