Ramalan Zaman Digital Currency Sejak Dari Dulu Dalam ilmu Islamic Escatology

969

Bagi yang mengikuti pengajian eskatologi akhirul zaman, pastinya nama Syeikh Imran Housein menjadi topik utama. Ini kerana banyak peristiwa-peristiwa yang berlaku didunia telah diramal beliau terlebih dahulu. Contoh kejatuhan matawang dollar selepas peristiwa World Trade Center , Kejatuhan Mohamad Morsi & Ikhwanul Muslimin di Mesir, World War III, Rusia – Amerika , Israel The New World Order serta Matawang Dunia akan Datang.

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Kebanyakan yang mengetahui tentang eskatologi akhir zaman bermula dengan siri dokumentari episod berjudul The Arrival (2003) , Phase 3 (2004)  di Youtube yang tersebar luas tentang Freemasonary. Malah video tersebut sering di delete oleh Youtube dan di upload semula oleh komuniti-komuniti.

Jika dilihat dari salah satu episod tentang ramalan mata wang akan datang. Visual yang dinyatakan pada 2004 ini jelas mengenai Virtual / Digital Currencies akan datang. Namun pada 2010, Bitcoin mula menempah nama di persada dunia sebagai mata wang digital pertama.

Malah Bitcoin datang bersama teknologi Blockchain yang mampu meng komputerasi semua manusia. Setiap perkara yang kita lakukan di era akan datang memerlukan teknologi atas sebab “Teknologi di Cipta Untuk Memudahkan Urusan Manusia”.

Contoh crypto yang mampu mengkomputerasi identiti manusia seperti : The Key (TKY) (mendapat pengaruh kerajaan China dalam artikel lepas), Civic (CVC), SelfKey (KEY), Ontology (ONT), serta beberapa lagi yang tidak begitu popular.

Jika dilihat dalam pasaran crypto hari ini banyak perkhidmatan sistem yang ditawarkan lebih memudahkan urusan manusia.

“Apabila ditanya adakah beliau merupakan pakar ramalan, beliau mendakwa bahawa segala penipuan Dajjal telah diberitahu melalui Al-Quran & Sunnah. Kerana itu Islam adalah agama yang benar.”

Mengikut pandangan pakar ekonomi barat mengatakan tahun 2023 merupakan Era baru bagi dunia. Namun bagi Sheikh Imran Housein itulah yang dimaksudkan New World Order.

Dari sudut pandangan islamik escatologi menyeru umat Islam kearah penggunaan Emas,perak/Dinar,dirham. iaitu hidup dikampung sebelum tiba perang dunia ke-3 (Amerika-Rusia).

Namun bagi penulis , dari topik ini kita ketahui bahawa Dunia ini mahu atau tidak mahu pasti akan menuju ke arah Komputerasi. Sememangnya sukar kehidupan di bandar. Ambil peluang ini untuk jadi terawal sebagai “Dumpers” diwaktu kemuncak Era crypto seperti mula nya era matawang kertas Dollar.

Jika soalan halal & haram bermain difikiran anda, dari pendapat sheikh Imran Housein, penggunaan matawang kertas dan crypto juga adalah Haram kerna melibatkan ri’ba. Hanya Emas dan Perak sahaja satu-satu mata wang yang diiktiraf Oleh Allah melalui kalamnya pada setiap para-para nabi terdahulu.

Namun sejauh mana anda ingin lari dari realiti dunia hari ini, berbalik pada diri anda sendiri. Kerana itu matlamat & visi perlu dipupuk dalam diri agar tidak terhijab dengan dunia yang fana ini.

 

 

Kini Blocky.my membuka kelas pada setiap hari Jumaat malam. Hanya 10 terawal yang daftar sahaja dipilih. Jika penuh anda boleh tunggu giliran Jumaat seterusnya. Tempah nama anda di link ini.

DAFTAR NAMA ANDA DIBORANG INI : DAFTAR SEKARANG JADI YANG TERAWAL

Jika anda ingin memerlukan perkhidmatan dari Blocky.my dalam pengurusan Aset Digital. Sila PM admin di Facebook Page Blocky 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Disclaimer : Blocky tidak dibayar untuk mengiklankan coin ini, blocky.my hanya menyajikan info berita semasa industri crypto. Berita semasa banyak diguna pakai oleh traders bijak mencari peluang dalam percaturan pelaburan.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!