Ripple, Brave dan Huobi Sertai PayID Rangkaian Pembayaran Global Segera

7

Lebih daripada 40 syarikat termasuk Ripple, Brave dan Huobi telah bergabung membentuk Open Payments Coalition dan melancarkan sistem pembayaran universal PayID.

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Menjangkau lebih dari 100 juta pengguna, proses pembayaran baru akan membolehkan pengguna mengirim atau menerima wang di mana saja di dunia di mana-mana rangkaian pembayaran dalam masa nyata.

Pengguna dapat memberikan alamat e-mel atau nombor telefon yang dihubungkan ke akaun bank mereka untuk menerima wang dengan serta-merta tanpa memerlukan nombor akaun bank yang rumit, kod antarabangsa, nombor perutean atau ID SWIFT.

Syarikat Cryptocurrency dan blockchain yang terlibat termasuk BitGo, BitPay, Bitrue, Bitso, Bitstamp, Blockchain.com, Brave, BTC Markets, CipherTrace, Coinone, Crypto.com, Huobi, Independent Reserve, Liquid, Ripple dan banyak lagi.

Ethan Beard dari Ripple mengatakan PayID bertujuan untuk membuat pembayaran global mudah dan cepat. “Jika mengirim pembayaran sama lancarnya dengan mengirim e-mel atau teks, kita semua akan mengirim lebih banyak pembayaran dengan cepat dan mudah di seluruh dunia,” katanya.

Ketua Pegawai Eksekutif Liquid Group Inc., Mike Kayamori berkata, cryptocurrency akan menjadi komponen utama: “Pembayaran perlu dikendalikan antara fiat dan cryptocurrency, dan mudah dihantar dan diterima di seluruh dunia.”

PayID adalah langkah seterusnya
PayID telah digunakan secara meluas di Australia, di mana ia diperkenalkan secara progresif dalam tiga tahun terakhir. Sebilangan besar pengguna pertukaran bank dan kripto di negara ini dapat menghantar dan menerima pemindahan wang segera pada bila-bila masa, 24/7.

Caroline Bowler, Ketua Pegawai Eksekutif pertukaran BTC Markets yang berpangkalan di Australia, mengatakan bahawa sistem PayID global mengikuti pengenalan Platform Pembayaran Baru Australia pada 2018:

“PayID adalah langkah seterusnya yang penting dalam infrastruktur yang akan memberikan kemudahan pembayaran kepada penonton antarabangsa.”

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!