Ripple diintergrasi Semua ATM di Jepun

4

Rakan dan pelabur Ripple, SBI Holdings, mengumumkan rancangan untuk mengintegrasikan penempatan berkuasa Ripple di seluruh ATM di Jepun.

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Berita itu terungkap dalam laporan kewangan terbaru SBI, yang mengumumkan rancangan untuk mengintegrasikan platform penyelesaian menggunakan Kuasa Ripple MoneyTap dengan ATM yang dikendalikan oleh pelbagai bank di seluruh Jepun.

Integrasi ini bertujuan untuk memberi pengguna akses yang lebih mudah ke dana di ATM tanpa mengira perbankan mereka.

SBI untuk mengintegrasikan teknologi Ripple di seluruh ATM Jepun
SBI mendakwa bahawa mengintegrasikan MoneyTap juga akan membolehkan bank mengurangkan kos yang dikeluarkan melalui operasi ATM, dengan menyatakan:

“Pada masa ini, setiap bank memiliki ATM dengan aplikasi banknya sendiri, tetapi dengan aplikasi web yang sama, ATM yang sama dapat digunakan sebagai ATM multi-bank yang dikendalikan bersama.”

MoneyTap dilancarkan pada Oktober 2019 di iOS dan Android, yang memudahkan pemindahan wang segera melalui QR Code atau nombor telefon.

Pada bulan September 2019, ketua eksekutif SBI dan anggota lembaga Ripple Yoshitaka Kitao menyatakan bahawa firma itu merancang untuk menggunakan XRP untuk pengiriman wang pada masa akan datang.

Sygnum Bank menambah sokongan XRP
Dalam berita lain mengenai penggunaan Ripple, bank aset digital yang digambarkan sendiri Sygnum telah melancarkan sokongan untuk perkhidmatan perdagangan, jagaan, dan kredit XRP.

Pengasas bersama Sygnum, Mathias Imbach, menyatakan bahawa dia kagum dengan daya tarikan global Ripple – menekankan bahawa lebih daripada 300 institusi kewangan telah bergabung dengan rangkaian pembayaran RippleNet.

“Penyelesaian berasaskan XRP syarikat menangani titik-titik kesakitan pasaran pengiriman wang global USD 700 bilion yang berkembang pesat,” tambah Imbach.

Walaupun Ripple memperoleh bahagian pasaran pembayaran, XRP telah menduduki tempat antara aset kripto dengan prestasi paling lemah dari tahun ke tahun antara sepuluh teratas berdasarkan permodalan.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!