Ripple – Transaksi Bank Rentas Sempadan Xrapid Kini dilancarkan

149

Platform penyelesaian harga real-time Ripple iaitu xRapid kini boleh didapati secara komersial, menurut pengumuman blog Ripple yang diterbitkan 1 Oktober.

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

xRapid adalah platform yang direka untuk mempercepat pembayaran antarabangsa, sambil menghapuskan keperluan untuk akaun anonymous yang dibiayai sebelum ini. Produk ini dikatakan sumber transaksi pengeluaran (withdrawal) dari mata wang XRP digital di bursa di seluruh dunia, menjadikan transaksi merentas sempadan lebih cepat dan lebih murah dibandingkan dengan kaedah tradisional.

Fasa beta xRapid dilancarkan pada bulan Mei, dengan penyertaan institusi kewangan dan penyedia pembayaran, seperti MercuryFX dan Cuallix. Peserta dalam beta tersebut melaporkan simpanan transaksi sebanyak 40-70 peratus, serta peningkatan kelajuan transaksi – dari purata 2-3 hari menjadi “kurang dari dua minit.”

Layari Laman Web : https://ripple.com/ripplenet/source-liquidity/

Pada masa ini, Cuallix mengurus koridor kiriman wang utama dari A.S. ke Mexico, manakala MercuryFX dilaporkan akan menggunakan xRapid di Eropah ke Mexico. Mengikut pernyataan itu, Catalyst Federal Credit Union, akan menggunakan xRapid untuk membangunkan perkhidmatan pembayaran rentas sempadan alaf baru.

Pada bulan Ogos, Ripple bekerjasama dengan tiga pertukaran cryptocurrency – Bittrex yang berpangkalan di A.S, Mexican Bitso, dan Philippine Coins.Ph . – dalam inisiatifnya untuk membina ekosistem pertukaran aset digital yang “sihat”. Pihak yang akan menggunakan xRapid untuk bergerak antara XRP-USD, PESO MEXICO, PESO PHIL.

Harga naik mengikuti pengumuman bahawa produk Ripple’s xCurrent akan digunakan oleh Unit Pengurusan Perbendaharaan PNC bank A.S. untuk mempercepatkan transaksi merentas sempadan, serta pelancaran xRapid.

Walaubagaimanapun ini membuktikan Ripple membawa dunia perbankan masuk kedunia crypto dalam melawan decentralized.

Layari Laman Web : https://ripple.com/ripplenet/source-liquidity/

 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!